Tortas su vynuogėmis

Ingridientai:
125 g margarino,
1 valg. š. grietinės,
1,5 stiklinės miltų,
0,5 stiklinės cukraus pudros,
3 valg. š. juodųjų serbentų džemo,
100 g mėlynųjų vynuogių.

Kremui:

pakelis vynuogių drebučių,
1 stiklinė 35 procentų riebumo grietinėlės,
2 valg. š. cukraus pudros.
Gaminimas
Margariną ant medinės lentelės sukapokite su miltais bei cukraus pudra. Sudėkite grietinę, greitai suminkykite tešlą ir porai valandų padėkite į šaldytuvą.

Atšaldytą tešlą rankomis tolygiai paskirstykite pailgoje kepimo popieriumi išklotoje kepimo skardoje. Kepkite 15-20 minučių 220°C karštumo orkaitėje.

Vynuogių drebučius paruoškite pagal nurodymus ant pakelio ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. 3/4 drebučių atskirkite, likusius sumaišykite su cukraus pudra išplakta grietinėle.

Atvėsusį pyragą aptepkite juodųjų serbentų džemu, paskui- plakta grietinėle su drebučiais. Vynuoges nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus ir išdėliokite ant pyrago. į tarpus įkrėskite likusių drebučių.

Puoškite likusiu kremu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!