Tradicinio sūrio fondiu receptas


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1 česnako skiltelė,
150 ml sauso baltojo vyno,
1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių,
275 g tarkuoto Emmenthal sūrio,
275 g tarkuoto Gruyere sūrio,
1 valgomasis šaukštas kukurūzų miltų,
3 valgomieji šaukštai vyšnių degtinės (kirsch),
žiupsnelis baltųjų pipirų,
žiupsnelis malto muskato riešuto,
žiupsnelis paprikos pipirų.
Gaminimas:
Ištrinkite fondiu indo vidų česnako skiltele. Supilkite į indą vyną bei citrinos sultis ir kaitinkite ant mažos ugnies. Pamažu suberkite tarkuotą sūrį ir maišykite aštuoniukės judesiu, kol visas sūris išsilydys.
Kai mišinys pradės burbuliuoti, į indą supilkite išplaktą kukurūzų miltų ir vyšnių degtinės mišinį. Kaitinkite dar 2-3 minutes, pagal skonį pridėkite pipirų, muskato riešuto ir paprikos.
Tinka vartoti su: Patiekite su prancūziškos duonos kubeliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!