Trapi tešla

Ingridientai:
300 g miltų;
100 g cukraus;
200 g sviesto;
2 tryniai arba 1 kiaušinis;
Žiupsnelis druskos;
2 valg. š. romo, grietinėlės arba vyno.
Gaminimas
Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. Padaryti kauburėlį ir viduryje duobutę. Dubenėlyje šakute sumaišyti cukrų, druską, trynius arba kiaušinį, romą, grietinėlę arba vyną. Masę supilti į kauburėlio vidurį. Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir išdėlioti kauburėlio kraštuose. Tešlą sukapoti peiliu, arba greitai suminkyti šaltomis rankomis. Tada 60 min. palaikyti šaldytuve, geriausia įvyniotą į aliuminio foliją. Dėti į kepimo formą ir kepti įkaitintoje iki 200°C temperatūros orkaitėje apie 25-30 min.

Pastaba: šiame recepte nurodytų produktų pakaks vieno 26-28 cm skersmens pagrindo pyragui. Galima iš karto pasiruošti trigubą ar net keturgubą trapios tešlos kiekį. Ji paskirstoma porcijomis ir padedama į šaldiklį.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!