Trupininis pyragas su aguonomis

Ingridientai:
Tešlai:

125 g sviesto arba margarino;
2 kiaušiniai;
125 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
1 pak. vanilinio cukraus;
1 arb. š. kepimo miltelių;
250 g miltų;
Truputis pieno;
Riebalų formai ištepti.

Įdarui:

500 g aguonų;
700 ml pieno;
100 g cukraus;
100 g razinų;
100 g plokštelėmis pjaustytų migdolų.

Trupiniams:

150 g miltų;
75 g sviesto arba margarino;
75 g cukraus.
Gaminimas
Sviestą arba margariną išplakti iki purios masės, po truputį suberti cukrų, druską, vanilinį cukrų. Įmušti kiaušinius bei suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Pieno pilti tiek, kad tešla sunkiai varvėtų nuo šaukšto. Tešlą sudėti į riebalais išteptą 24 cm skersmens torto formą.

Aguonas užvirinti su pienu bei cukrumi ir 30 min. palaikyti, kad išbrinktų. Razinas nuplauti ir po 20 min. sudėti į aguonų masę. Galiausiai suberti migdolus. Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Ant tešlos sukrėsti aguonų masę. Iš miltų, sviesto ir cukraus suformuoti trupinius ir užberti ant aguonų masės. Pyragą kepti 45-50 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!