Užkandžio kukuliukai

Ingridientai:
400 g. jautienos faršo,
100 g. riebios kiaulienos faršo,
2 kiaušiniai, 100 g. batono,
100 ml. pieno,
2 šaukštai miltų,
2 svogūnai,
žiupsnelis bazilikų,
maltų juodųjų pipirų,
druskos, žalumynų papuošti,
riebalų kepti.
Gaminimas
Jautienos ir kiaulieno faršą sudedame į gilų dubenį. Įmušame kiaušinius. Batoną išmirkome piene, nuspaudžiame ir grūdame, kol nelieka gumuliukų. Sudedame į mėsos faršą. Mėsą maišome tol, kol masė tampa puri. Baigdami maišyti sudedame smulkiai supjaustytus svogūnus, suberiame miltus, pasūdome, įberiame pipirų ir bazilikų.

Iš mėsos padarome 3-4 cm. skersmens apskritus kukulius. Kepame 230 laipsnių karštumo orkaitėje maždaug 45 minutes. Kukulius tiekiame karštus arba šaltus kaip užkandį. Papuošiame žalumynais. Tiekiame su duona arba karštomis bulvėmis ir daržovėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!