Varškės ir serbentų tortas

Ingridientai:
125 g minkšto lydyto sviesto;
250 g cukraus pudros;
Tarkuota citrinos žievelė;
2 pak. vanilinio cukraus;
Žiupsnelis druskos;
5 kiaušiniai;
750 g liesos varškės;
250 g grietinėlės;
2 pak. vanilinio pudingo miltelių;
250 g serbentų.

Papuošimui:

Keletas kekių raudonųjų serbentų;
Citrininės melisos šakelė;
Cukraus pudra.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 150°C temperatūros. Išplakti lydytą sviestą, cukraus pudrą, citrinos žievelę, vanilinį cukrų ir druską. Po vieną įmušti kiaušinius. Įmaišyti varškę, grietinėlę ir pudingo miltelius. Tešlą 1 cm storio sluoksniu sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Serbentus nuplauti ir nusausinti. Uogas nuskinti nuo kekių ir išdėlioti ant tešlos. Likusią varškės masę užtepti ant uogų. Kepti apie 2 val. Ataušinti orkaitėje. Tortą atsargiai išimti iš formos. Patiekti ant padėklo papuoštą serbentais ir citrinine melisa. Pabarstyti cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!