Varškės pyragas su apelsinais

Ingridientai:
125 g sviesto,
235 g miltų,
200 g cukraus,
1 kiaušinių trynys,
1 šaukštas citrinų sulčių,
800 g varškės,
2 apelsinų nutarkuotos žievelės,
1 apelsino sultys,
4 kiaušiniai,
apelsinų griežinėlių.

Gaminimas
Sviestą sukapojame su 175 g miltų, 60 g cukraus, kiaušinių tryniu ir citrinų sultimis. Sukapotą tešlą susukame į plėvelę ir 30 min. palaikome šaldytuve. Po to tešlą iškočiojame, įklojame į apvalią išteptą riebalais formą suformuojame kraštus ir kepame 20 min. 200°C temperatūros orkaitėje. Kad pyragas išlaikytų formą, tešlą subadome šakute ir uždengiame kepimo popieriaus arba folijos skritulėliu. Varškę pertriname , įmušame kiaušinius, suberiame 150 g cukraus, 60 g miltų, apelsinų žieveles, supilame apelsinų sultis ir viską gerai išmaišome. Pyragą išimame iš orkaitės, nuimame popierių, ant apkepusios pusės sudedame paruoštą varškę, paskleidžiame ir kepame 60 min. 175 °C temperatūros orkaitėje. Iškeptą pyragą puošiame apelsinų griežinėliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!