Varškiniai virtinukai su baravykų padažu

Ingridientai:
Tešlai:

300 g varškės;
5 kiaušinių tryniai;
120 g miltų;
100 g parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.

Padažui:

2 nedideli svogūnai;
50 g sviesto;
1 šakelė rozmarino;
80 g šaldytų baravykų;
40 ml sauso baltojo vyno;
100 ml riebios grietinėlės;
100 ml daržovių sultinio;
1 valg. š. alyvuogių aliejaus;
Druskos ir ką tik maltų pipirų.
Gaminimas
Iš varškės, trynių, tarkuoto parmezano sūrio (šiek tiek jo pasilikite papuošimui), miltų, žiupsnelio druskos ir pipirų užminkykite tešlą. Minkykite iki vientisos masės, tada dėkite į šaldytuvą. Kai ji atvės, suformuokite nedidelius kamuoliukus. Meskite į puodą ir virkite sūdytame vandenyje apie 4 min.

Padažui sviestą išlydykite keptuvėje, supilkite alyvuogių aliejų, sumaišykite ir pakaitinkite. Suberkite smulkintus svogūnus ir rozmariną, maišydami pakepinkite kol svogūnai taps skaidrūs ir minkšti. Tada sudėkite stambiai supjaustytus grybus, pakepinkite iki aukso spalvos, supilkite vyną ir kaitinkite, kol skystis išgaruos. Galiausiai supilkite grietinėlę ir sultinį. Užvirinkite ir pagardinkite druska bei pipirais. Padažą pilkite ant virtinukų. Patiekite apibarstę likusiu tarkuotu parmezano sūriu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!