Veršienos eskalopai su sūriu

Ingridientai:
4 veršienos eskalopai,
40 g sviesto,
30 g konjako,
0,5 šaukštelio pipirų,
100 g grietinės,
50 g sūrio (rokforo),
50 g riešutų,
druskos.
Gaminimas
Sviestą ištirpinti ir pakepinti jame eskalopus. Sūrį susmulkinti šakute, į gautą masę po truputį supilti grietinę, pipirus ir išmaišyti. Eskalopus įdėti į pusdubenį ir laikyti šiltai.

Keturis riešutus atidėti, likusius sumalti. Į kaistuvą įpilti konjaką, sumaišyti su sviestu, kuriame buvo kepama mėsa, pašildyti ir uždegti. Po to supilti grietinę su sūriu ir 1 minutę plakti nenukeliant kaistuvo nuo stiprios ugnies. Įberti maltus riešutus, patikrinti, ar pakanka druskos ir pipirų. Šiuo padažu užpilti eskalopus ir kiekvieną jų papuošti riešutu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!