Veršiuko šlaunies kepsnys

Ingridientai:
Veršiuko užpakalinė šlaunelė
0,5 kg rūkytų lašinukų
pipirų
kelios skiltelės česnako
0,5l grietinės
2 l obuolių sulčių
drusko
žalumynų
paruoštų krienų

Veršiuko šlaunelę pamirkyti 12 val obuolių sultyse (marinuoti). Išimtą nusausinti, įtrinti druska, pipirų ir česnako mišiniu. Šlaunyje padaryti peiliu įpjovas į kurias prismaigstyti lašinukų gabaliukus. Dėti į paruoštą skardą ir užpilti obuolių sultimis (2-3 stiklinės). Viršų aptepti grietine.
Kepamą šlaunį retkarčiais apšlakstyti atsiradusiu skysčiu, vel aptepti viršų grietine.
Kepti reikės apie 1,5 valandos. Patikrinti ar iškepusi , galima padarius įpjovą, jei nebebėgs kraujingas skystis reiškia jau iškepusi. Kuo didesnę veršelio šlaunis, tuo ilgiau keps.
Iškepusią šlaunelę išimti iš orkaitės , atvėsinti , papuošti žalumynais ir patiekti į stalą. Skanu valgyti su paruoštais krienais.
Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!