VIRTA ANTIS GRYBŲ PADAŽE

Ingridientai:
Antis
prieskoninių daržovių (morkų, petražolių, salierų, svogūnų)
lauro lapelis
truputis druskos

Padažui:
džiovintų grybų,
svogūnas
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai miltų
stiklinė grietinės
pipirų
druskos pagal skonį

Gaminimas
Išdarinėta nepjaustyta antis užpilama karštu pasudytu vandeniu ir verdama neuždengta, kol suminkštėja. Baigiant virti, sudedamos pakepintos prieskoninės daržovės.
Padažui nuplauti grybai išverdami mažame kiekyje vandens, supjaustomi juostelėmis ir patroškinami su smulkiai supjaustytu svogūnu šaukšte sviesto. Miltai pakepinami likusiame svieste ir atskiedžiami sultiniu bei grybų nuovyru. Į padažą sudedami grybai, pasūdoma, įįberiama pipirų, pavirinama ir supilama grietinė.
Išvirusi antis supjaustoma: atskiriama krū$įį3;tinėąlė, nūupjaunami sparneliai su kržūitinėlės dalimi, ššlaunelės, o nugarėėlėė supjaustoma į 3 dalis. Taip supjaustyta antis dedama į padažą ir pakaitinama.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!