Virtinukai su abrikosais

Ingridientai:
(18vnt.)

18 abrikosų,
18 gabaliukų cukraus,
150 g sviesto,
130 g džiūvėsėlių,
cukraus pudros virtinukams pabarstyti,
bulvių masės arba plikytos tešlos.
Gaminimas
Abrikosus nuplauname ir nusausiname. Valgomojo šaukšto koteliu išstumiame kauliuką, vietoje kauliuko įdedame gabaliuką cukraus. Iš tešlos suformuojame 5 cm skersmens volelį, supjaustome riekutėmis, suplojame tarp rankų, dedame ant jų abrikosus ir formuojame apskritus virtinukus. Dedame virtinukus į ant mažos ugnies verdantį vandenį, verdame labai atsargiai pamaišydami. Ištirpiname sviestą, įmaišome į jį džiūvėsėlius, pakepiname, kol taps auksines spalvos. Išgriebiame virtinukus, nuvarviname, apvoliojame džiūvėsėliuose, apibarstome cukraus pudra.
Verdame priklausomai nuo dydžio - 12-15 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!