Virtos rūkytos dešrelės

Ingridientai:
800 g kiaulienos,
200 g lašiniukų,
prieskonių (pipirų, kalendrų, kardamono, česnako),
truputis sultinio (nebūtinai),
druskos.
Gaminimas
Mėsa sumalama mėsmale kartu su lašiniukais, pridedama sumaltų prieskonių, druskos pagal skonį, įpilama truputis sultinio ir viskas gerai išminkoma. Daromos trumpos minkštos dešrelės persukant žarnas ar jas perrišant. Kiek apdžiovinamos ir paskui trumpai parūkomos karštuose dūmuose.
Prieš tiekiant trumpai paverdamos ant mažos ugnies. Tada sudedamos į pašildytą pusdubenį, pašlakstomos sviestu ir pabarstomos džiūvėsėliais (nebūtinai). Valgomos su troškintais raugintais kopūstais, virtomis bulvėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!