Viščiukas baltame padaže

Ingridientai:
Viščiukas (1,3-1,5 kg),
60 g sviesto,
60 g susmulkintų svogūnų,
50 g miltų,
2 kiaušiniai,
citrina,
100 g balto vyno.
Gaminimas
Viščiuką išdarinėti ir 2 val. pamirkyti. Iš 1,5l. vandens, svogūnų, baltojo vyno ir prieskonių mišinio, kurį prancūzai vadina „garni", paruošti kur-bujoną. Kai šis atvės, įdėti į jį viščiuką, įberti druskos ir virti ant silpnos ugnies 1 val. Nukėlus nuo ugnies nuovirą prakošti. Iš sviesto, miltų ir kur-bujono paruošti baltąjį padažą. Kai padažas taps pakankamai tirštas, įmušti 2 kiaušinių trynius ir supilti citrinos sultis. Patiekti viščiuką visą, prieš tai apliejus jį padažu. Garnyrui tinka ryžiai.

„Garni". Petražolės šaknelė ir lapeliai, 4 lauro lapeliai, 2 daržinio builio lapeliai, 2 dašio šakelės, 4 skiltelės česnako, 5 juodųjų pipirų žirneliai, šafrano kuokštelis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!