Viščiukas drebučiuose (vengrų virtuvė)


Patiekalo šalis: Vengrija
Sudėtingumas: 4
Ingridientai:

1 viščiukas,
1 stiklinė vyno,
1 svogūnas,
1 citrina,
2 kiaušinio baltymai,
15 g želatinos,
pipirų, acto, druskos,
lauro lapelių.

Gaminimas:
Viščiuką nuvalykite, supjaustykite, dėkite į puodą ir apipilkite šaltu sūdytu vandeniu. Supilkite pusę vyno, suberkite prieskonius ir pusę citrinos. Virkite ant silpnos ugnies. Mėsai suminkštėjus viščiuką išimkite, palaistykite citrinos sultimis, o likusį sultinį pavirinkite. Supilkite likusį vyną bei pagal skonį acto ir druskos. Sultinį nuskaidrinkite baltymais ir sudėkite išmirkytą želatiną. Viščiuko mėsą nuimkite nuo kaulų, supjaustykite. Į dubenį įpilkite sluoksnį sultinio, jam sustingus mėsą užpilkite likusias drebučiais. Atšalus išverskite į lėkštę ir papuoškite petražolėmis ir citrinų griežinėliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!