Viščiuko sparnelių kepsnys su saldžiarūgščiu padažu

Ingridientai:
1 kg viščiuko sparnelių (apie 16 vnt.)
2 valgomieji šaukštai sausų garstyčių
1 valgomasis šaukštas vandens
1 puodelis miltų
1 arbatinis šaukštelis druskos
½ arbatinio šaukštelio pipirų
1 puodelis aliejaus
Padažui:
1 arbatinis puodelis džiovintų abrikosų
2 valgomieji šaukštai
1 arbatinis šaukštelis sausų garstyčių
½ arbatinio šaukštelio imbierų
¼ puodelis acto

Gaminimas
Atskirti viščiukų sparnelius, nuimti galūnėles. Nuplauti ir išdžiovinti. Patalpinti sparnelius į dubenėlį ir užpilti vandeniu, kad sparnelius apsemtu vanduo. Sumaišyti miltus, druską ir pipirus dideliame dubenyje su dangčiu. Sudėti sparnelius ir pamaišyti. Pašildyti aliejų iki vidutinės temperatūros. Kepti sparnelius maždaug 25 minutes keičiant puses. Iškepus sudėti į švarų indą. Sudėti visus saldžiarūgščio padažo produktus į mažą prikaistuvį ir pakaitinti iki kol ištirps cukrus. Apkepti viščiukų sparnelius su saldžiarūgščiu padažu. Likusį padažą prie sparnelių galima pridėti atskirai. (Zenonas)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!