Vyniotinis su abrikosais ir marcipanais

Ingridientai:
Tešlai:

Apie 200 ml pieno;
500 g miltų;
42 g kubelis mielių;
8 valg. š. cukraus;
4 valg. š. sviesto arba margarino;
Žiupsnelis druskos;
1 kiaušinis.

Įdarui ir užpilui:

300 g konservuotų abrikosų;
400 g marcipanų masės (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
200 g kapotų graikinių riešutų;
1 valg. š. romo;
125 g cukraus pudros.
Gaminimas
Pieną pašildyti, kad būtų drungnas. Miltus persijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles ir su šaukšteliu cukraus bei šiek tiek pieno paruošti įmaišalą. Dubenėlį uždengti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Sviestą arba margariną ištirpinti šiltame piene, sumaišyti su likusius cukrumi, druska bei kiaušiniu ir supilti į miltus su įmaišalu. Suminkius vientisą tešlą, dar 30 min. laikyti šiltai, kad pakiltų.

Abrikosus padėti ant sietelio, kad nuvarvėtų skystis. Sulčių neišpilti. Vaisius pertrinti ir sumaišyti su marcipanų mase bei riešutais. Supilti romą. Iš tešlos iškočioti 30 cm ilgio ir 40 cm pločio keturkampį. Jį aptepti įdaru. Keturkampį iš abiejų pusių susukti iki vidurio. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dar 15 min. palaikyti, kad pakiltų.

Vyniotinį kepti įkaitintoje iki 200°C temperatūros orkaitėje 40-50 min., paskui išimti iš orkaitės ir kiek pravėsinti. Cukraus pudrą sumaišyti su abrikosų sultimis. Šiuo mišiniu aptepti dar šiltą vyniotinį. Palaukti, kol užpilas sustings, supjaustyti gabalėliais ir patiekti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!