Žiedinių kopūstų sriuba su vištų sparneliais

Ingridientai:
1 žiedinių kopūstų gūžė,
2 morkos,
2 bulvės,
1 svogūnas,
1 česnakų skiltelė,
600-700 g vištų sparnelių,
vištienos prieskonių,
pipirų žirnelių,
druskos, 1-2 laurų lapeliai,
žalumynų.

Gaminimas
Į puodą sudedame nuplautus vištų sparnelius, užpilame verdančiu vandeniu, užverdame, po to vandenį nupilame, sparnelius perplauname, vėl sudedame į perplautą puodą, užpilame 1,3l. verdančio vandens, dar kartą užverdame. Sumažiname ugnį, suberiame prieskonius, Verdame, kol sparneliai suminkštėja. Išvirusius sparnelius išimame iš puodo ir atidedame. Į sultinį sudedame susmulkintas daržoves ir verdame, kol daržovės suminkštėja. Išvirusias daržoves išgriebiame iš puodo ir sutriname plakikliu. Sultinį perkošiame. Sukrečiame daržovių tyrę į sultinį, sudedame išvirtus sparnelius ir viską užverdame. Sriubą tiekiame su grietine. Apibarstome žalumynais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!