Žuvis paryžietiškai

Ingridientai:
Plekšnės arba lašišos filė (6 gabaliukai po 75-100 g),
2,5 šaukštelio druskos,
0,5 šaukštelio maltų pipirų,
4 šaukštai sviesto,
2 šaukštai susmulkintų svogūnų,
250 g grybų (geriausiai baltųjų arba pievagrybių),
2 šaukštai kvietinių miltų,
stiklinė grietinės,
3 šaukštai susmulkintų petražolių.
Gaminimas
Žuvies filė įtrinti druska ir pipirais. Įdėti į formeles. Keptuvėje išlydyti sviestą ir 5 minutes jame kepinti svogūnus bei grybus. Nenuėmus keptuvės nuo ugnies įberti miltus, likusią druską ir pipirus bei silpna srovele supilti grietinę. Maišyti kol sutirštės. Masę išpilstyti į formeles ir 30 minučių kepti karštoje orkaitėje (190°C).

Prieš patiekiant peiliu atskirti žuvį nuo formeles sienelių, atsargiai perdėti į lėkštę ir apibarstyti petražolėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!