Žvilgantys imbieriniai sausainiai


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
350 g miltų;
2 nubrauktų arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
1 arbatinio šaukštelio malto imbiero;
1 arbatinio šaukštelio cinamono;
pusės arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto;
pusė arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;
žiupsnio smulkios druskos;
100-125 g sviesto arba margarino;
185 g rudojo cukraus (gali būti ir įprastas);
1 kiaušinio;
cukraus sausainukų kočiojimui.
Gaminimas:
Dubenyje, kuriame minkysite tešlą suberkite ir išmaišykite miltus, kepimo miltelius, maltus prieskonius (išskyrus vanilinį cukrų). Išlydykite ir ataušinkite sviestą. Atskirame inde suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinius, supilkite ataušusį sviestą ir viską gerai išplakite rankomis arba mikseriu. Sviesto masę supilkite į miltus ir viską gerai išminkykite, kol tešla nelips prie rankų. Tešlą pridenkite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad ši sustingtų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių. Skardą įklokite sviestiniu popieriumi ir pabarstykite miltais.
Atskiroje lėkštelėje įpilkite šiek tiek cukraus. Iš tešlos formuokite 2,5 sm skersmens rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką delnu pavoliokite cukraus lėkštelėje, kad šis apliptų cukraus granulėmis. Kiekvieną rutuliuką dėkite į paruoštą kepimo skardą ir lengvai iš viršaus paspauskite, kad šis taptų meduolio formos. Kepkite apie 10-12 minučių, aušinkite pravertoje orkaitėje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!