Tortas su Bezė apvalkalu

Ingridientai:
4 kiaušiniai,
250 g cukraus,
60 g miltu,
70 g krakmolo,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1 citrinos žievelė,
6 šaukšteliai želatinos,
250 g tepamo varškės sūrelio,
250 g jogurto,
1 citrinos sultys,
3 šaukštai degtinės,
350 g grietinėlės,
350 g aviečių,
100 g bezė pyragaičių.
Gaminimas
Suplakti trynius su puse kiekio cukraus. Putas sumaišyti su tryniais, miltais, 60 g krakmolo, kepimo milteliais ir citrinos žievelėmis. Tešla ištepti formą ir kepti 30 min. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje. Ištirpinti 3 šaukštelius želatinos. Sūrelį sutrinti su jogurtu. Citrinos sultis užvirti su degtine ir 80 g cukraus, sumaišyti su želatina ir sūrelio mase. Atšaldyti 30 min. Suplakti 100 g grietinėlės. Ištirtpinti likusią želatiną. Užvirti 100 ml vandens su cukrumi. Avietes pertrinti per sietelį į tą vandenį. Sudėti likusį krakmolą, kad skystis sutirštėtų. Sumaišyti su želatina ir 10 min. palikti, kad atšaltų. Biskvitą padalinti į 2 blynus. Uždėti tortinės lanką. Plaktą grietinėlę sumaišyti su sūrelio kremu. Į kremą maišant sudėti stingstančią aviečių masę. Sudėti ant biskvito, uždengti kitu blynu ir padėti šaltai 2 val. Suplakti likusią grietinėlę, patepti ja tortą ir apibarstyti sutrupintais bezė pyragaičiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!