25 rezultatų ieškant "baravykai"

Baravykai grietinės padaže

Baravykus ir bulves supjaustyti. Bulves kepti svieste, kiek vėliau sudėti grybus, svogūnus ir dar pakepti. Tada įmaišyti miltų, grietinės, prieskonių ir viską užvirinti. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Baravykai drebučiuose

Grybus sudėti į dubenėlį. Supjaustytas morkas bei kiaušinius sudėti ant grybų. Grybų sultinyje ištirpinti želatiną, sudėti druską ir lauro lapelius. Viską užvirinti ir supilti ant grybų. Atšaldyti. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Kepti baravykai grietinės padaže

Nuvalytus baravykus supjaustyti griežinėliais, bulves — kubeliais. Bulves kepti svieste, kol paminkštės, sudėti grybus, svogūnus ir dar kepti. Kai bulvės iškeps, įmaišyti miltų, grietinės, prieskonių ir užvirinti. Apibarstyti supjaustytais žalumynais. Patiekti su troškintomis morko..

Recepto vertinimas: 0

Kepti baravykai grietinėje

Bulvės pjaustomos kubeliais ir kepamos riebaluose, kol beveik suminkštėja. Tada sudedami juostelėmis pjaustyti grybai ir kepami kol suminkštėja. Paskui pridedama svogūnų, pakepinama, pabarstoma miltais, dar pakepinama, pridedama pipirų, druskos, užpilama grietine ir pavirinama 5 -10 minu..

Recepto vertinimas: 2

Žuvies barščiai

Grybus nuplauti ir kelioms valandoms pamerkti nedideliame vandens kiekyje. Žuvį ir daržoves nuplauti, nuvalyti ir išvirti (1,5 litro vandens), supilti grybus su vandeniu, kuriame buvo mirkomi. Baigiant virti suberti kvapniuosius pipirus ir lauro lapelį. Išvirus perkošti. Atskirai išvirti bu..

Recepto vertinimas: 0

Baravykai grietinėje

Baravykus apvalyti ir apvirti. Į keptuvę įpilti 1 stiklinę grietinės, sudėti nusausintus baravykus, grieižinėliais supjaustyti svogūnus, druską, viską uždengti ir troškinti 5-10 min. Patiekiant užbarstyti krapų ar petražolių susmulkintų lapelių. Skanu valgyti su ..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies barščiai

Grybus nuplauti ir kelioms valandoms pamerkti nedideliame vandens kiekyje. Žuvį ir daržoves nuplauti, nuvalyti ir išvirti (1,5 litro vandens), supilti grybus su vandeniu, kuriame buvo mirkomi. Baigiant virti suberti kvapniuosius pipirus ir lauro lapelį. Išvirus perkošti. Atskirai išvirti bu..

Recepto vertinimas: 0

Konservuoti baravykai su pomidorais

Vienam kilogramui šviežių grybų imama 100 g aliejaus, 2--3 pomidorai, 5 kvapieji pipirai. Jei dedama svogūnų, pipirų nereikia. Svogūnų galima dėti 1--5 galveles. Druskos beriama pagal skonį. Švariai nuvalyti ir nuplauti baravykai (gali būti ir kiti grybai) supjaustomi gabaliukais ir su..

Recepto vertinimas: 0

Barščiai su baravykais

Baravykai gerai nuplaunami ir išverdami. Juos išgriebus, į tą sultinį sukrečiami atskirai išvirti ir stambiai sutarkuoti burokėliai. Kiek pavirus, sudedami plonais rėželiais supjaustyti baravykai, svogūnas, įmetama lauro lapelių, pipirų, pasūdoma. Pavirinus 5—10 min, užbalinama g..

Recepto vertinimas: 4

Virta jautiena su baravykais

Mėsa išverdama prieskoninių daržovių sultinyje, supjaustoma gabaliukais ir užpilama ištroškintais sultinyje šviežiais ar džiovintais baravykais, su pakepintais svieste svogūnais, miltais. Paskaninama grietine. Patiekiama su virtomis bulvėmis ar bulvių koše. ..

Recepto vertinimas: 0

Troškintas grybais įdarytas upėtakis

Pro pakaklę išdarinėti upėtakiai nuplaunami ir nusausinami, įtrinami druska ir, prikimšus paruošto grybų įdaro, pjūvis užsiuvamas. Upėtakiai pavoliojami miltuose ir apkepinami svieste. Paskui sudedami į troškintuvą su susmulkintomis prieskoninėmis daržovėmis, įpilama truputis su..

Recepto vertinimas: 4

Grybų padažas

Išvirti grybai supjaustomi rėželiais, svieste pakepinti miltai atskiedžiami grybų sultiniu, virinama maišant, kol sutirštės, tada sudedami supjaustyti grybai, grietinė, paskaninama druska bei cukrumi, pakaitinama. ..

Recepto vertinimas: 0

Keptos rudmėsės, baravykai

Rudmėsės ar baravykai gerai nuplaunami, didesnės kepurėlės supjaustomos, nusausinami, pavoliojami miltuose, sumaišytuose su druska, ir kepami įkaitintame aliejuje, kol gražiai pagels. Valgoma su duona ar karštomis bulvėmis pietums, pavakariams. ..

Recepto vertinimas: 0

Troškintos rudmėsės, baravykai, pievagrybiai

Grybai sausai nuvalomi (pievagrybiai nulupami) arba nuplaunami, nusausinami, supjaustomi, pabarstomi druska ir laikomi apie valandą. Paskui dedami eilėmis į indą sluoksniuojant su svogūnų griežinėliais, pabarstomi pipirais, užpilami grietine. Uždengus troškinama ant mažos ugnies. Valgo..

Recepto vertinimas: 0

MARINUOTI BARAVYKAI

Grybus nuvalyti, greit nuplauti saltu vandeniu ir sudeti i reti. Stambesnius supjaustyti nedideliais gabaleliais, mazesniu nepjaustyti. Sudrekinti puodo dugna, supilti grybus, truputi pasudyti ir kaitinti. Kai atsiranda sultis virti dar 10-15 min. Baigiant virti sudeti kvapniuosius pipirus ir griezi..

Recepto vertinimas: 3

Špinatų sriuba II

Spinatus smulkiai supjaustome, patroskiname dalyje sultinio, idedame grybus. Atvesiname, grybus supjaustome, spinatus sutriname ir sudedame i sultini. Miltus pakepame keptuveje su sviestu, ipilame sultinio ir supilame i sriuba. Patiekdami idedame grietines...

Recepto vertinimas: 0

Upėtakiai su baravykais

Isvalytu ir gerai nuplautu upetakiu oda keleta kartu ipjauname, itriname prieskoniais, uzpilame vyno ir pavartant marinuojame apie 2 vai. Keptuveje su puse sviesto iskepame upetakius. Likusiame svieste iskepame supjaustytus baravykus ir porus, paskaniname druska, pipirais, likusiu nuo marinavimo vyn..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos kepsnys su baravykais

Nugarine supjaustome taip, kad turetume mesos laksta vyniotiniui. Mesa siek tiek pamusame mesos plaktuku, pabarstome druska, pipirais, susmulkintais svogunais ar svogunu milteliais ir suvynioje palaikome 3-4 vai. I malta mesa imusame kiausini, iberiame druskos, pipiru, isminkome. Grybus pakepame kep..

Recepto vertinimas: 0

Troškintas karpis su grybais ir agurkais

Paruosta karpi supjaustome gabalais, pabarstome druska ir pipirais, apkepame svieste, sudedame i troskintuva. Keptuveje pakepame griezineliais supjaustytus svogunus, griezineliais supjaustytus agurkus ir nuvalytus baravykus, paskaniname prieskoniais. Kepame ant silpnos ugnies, daznai pamaisome. (Jei..

Recepto vertinimas: 0

Karpis su baravykais

Karpi nuvalome, supjaustome gabalais. I puoda ipilame 1 l vandens, idedame saliera, svoguna, baravykus, pipirus, lauru lapa, 1/2 citrinos zieveles, duona, druskos ir verdame. I verdanti sultini idedame zuvi ir ant silpnos ugnies atvirame puode verdame apie 20 min. Padazui miltus pakepiname keptuveje..

Recepto vertinimas: 0

Talismanas su baravykais ir šonine

Zuvi pabarstome trupuciu druskos, prieskoniais, supjaustome gabaliukais. Svoguna susmulkiname, pakepame keptuveje su aliejumi, idedame nuvalytusgrybus, sonines juosteles, apkepame ir sudedame i troskintuva. Tuomet ant virsaus sudedame zuvi, ipilame apie 1 stikline vandens, 1 saukstagrietines ir istr..

Recepto vertinimas: 0

Su kmynais kepti baravykai

Keptuveje ikaitiname alieju. Sudedame nuvalytus baravykus ir pakepiname. Suberiame supjaustytas darzoves ir pakepiname, ipilame sultini, pasudome ir uzdenge dangciu troskiname. Patiekiame su bulviu kose...

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos kepsnys su baravykais II

Malta mesa sumaisome su kiausiniu, paskaniname prieskoniais, druska. Baravykus isverdame, apkepame keptuveje su sviestu. Imame 1/3 maltos mesos, dedame i vidu 2 grybus, suformuojame kepsni, ji apsukame ilga sonines juosta, prismeigiame mediniu smeigtuku. Taip paruostus kepsnius iskepame suvyniotus i..

Recepto vertinimas: 0

Silkės apkepas su raugintais kopūstais

Susmulkinta svoguna apkepame keptuveje su aliejumi. I puoda dedame kopustus, svoguna, grybus, cukraus, druskos, ipilame truputi vandens ir troskiname. I skarda ipilame keleta saukstu aliejaus, sudedame supjaustytas virtas bulves, uzdedame troskintus kopustus (grybus supjaustome atskirai), nuvalytas ..

Recepto vertinimas: 0

Troškintas viščiukas su šviežiais baravykais

Nuvalytus baravykus ir porą supjaustome griežinėliais,sutarkuojame morkas ir pakepame su 100 g. sviesto.Įberiame susmulkintų petražolių,druskos,pipirų.Viščiuką padaliname į 4 dalis,pabarstome druska,pipirais ir palaikome 1 val.Į troškintuvą įpilame likusį ištirpintą sviestą,suded..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: baravykai