Pyragas „Dunojaus bangos“ su vyšniomis ir šokolado glajumi

Ingridientai:
50 g kakavos miltelių;
300 g cukraus;
Apie 200 ml pieno;
300 g sviesto;
4 kiaušiniai;
1 pak. kepimo miltelių;
500 g miltų;
1 valg. š. citrinos sulčių;
1 valg. š. romo;
Riebalų skardai patepti;
300 g konservuotų vyšnių;
200 g šokoladinio glajaus (žiūrėti skyrelyje "Viskas desertams").
Gaminimas
Kakavą, 50 g cukraus bei 3 valg. š. pieno atidėti į šalį. Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Sviestą, cukrų ir kiaušinius išplakti iki purios masės ir į ją po truputį sudėti su kepimo milteliais sumaišytus miltus bei pieną. Pagardinti citrinų sultimis ir romu. Pusę paruoštos tešlos dėti į kitą dubenėlį. Likusią sumaišyti su atidėta kakava, pienu bei cukrumi.

Skardą aukštokais kraštais ištepti riebalais. Pirmiausia sudėti šviesiąją tešlą, paskui tamsiąją. Tolygiai ant viršaus išdėlioti vyšnias. Pyragą kepti orkaitėje apie 30 min. Ataušusias „Dunojaus bangas“ aptepti šokoladiniu glajumi.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!