Editos kalėdinis pyragas

Kadangi visi mūsų draugai šį pyragą yra pavadinę Editos pyragu , nors jis buvo kepamas per Kalėdas , pavadinome jį dvigubu vardu

Ingridientai:

50g mielių
300g pieno
50ml cukraus
150 margarino ar sviesto
800ml miltų
2 valgomieji šaukštai cinamono
1 stiklinė numirkytų razinų, galima razinas pakeisti abrikosais arba maišyti per pusę
galima dėti pakepintų lazdyno riešutų
1/2 stiklinės cukraus pudros

Gaminimas:

Mieles , cukrų ištirpdyt šiltame piene, bet ne karštame, įdėti porą šaukštų miltų ir palaukiame kol iškils. Tada supilame puse ištirpinto margarino ar sviesto, kitą dalį paliekame tešlos kočiojimui. Dedame po truputį miltus ir atsargiai maišome, išminkome tešlą ir leidžiame jai kelis kartus pakilti. Tada pradedam kočioti , stengiamės suformuoti kuo plonesnius tešlos lakštus , kuriuos sutepame likusiu ištirpintu margarinu , taip darome kokius 3-5 kartus. Kuo daugiau padirbėsim, tuo pyragas bus panašesnis į šimtalapį. Kai tešlą iškočiojame paskutinį kartą, ant iškočioto lakšto dedame paruoštą įdarą, t.y. išmirkytas razinas ar abrokosus, beriame cinamoną, pakepintus riešutus ir suformuojame vyniotinio formos pyragą , kurį susukame į žiedą. Sudedame į skardą ir kepame iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val, jei storesnis teks kepti ir ilgiau, kol gražiai iškils ir pageltonuos. Tuo metu iš vandens ir cukraus pudros užmaišome glajų. Į cukraus pudrą po truputį pilame vandenį ir maišome iki vientisos masės. Turi gautis grietinės tirštumo.Galima įlašinti kelis lašus citrinos sulčių, bus gaivesnis. Iškeptą pyragą šiek tiek atvėsiname, nes užpiltas glajus paprasčiausiai nubėgs , ir atsargiai apipilame ar aptepame glajumi. Kai glajus išdžiūna, pyragas atrodo lyg apsnigtas. Šį pyragą pagaminti nelengva, bet jis yra tikrai skanus, verta pasistengti.
Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!