Elizabetos tortas su vyšniomis

Ingridientai:
Tešlai:

6 kiaušiniai;
125 g cukraus;
120 g miltų;
1 arb. š. kepimo miltelių.
50 g maltų lazdyno riešutų;
Riebalų formai patepti;
Miltų formai pabarstyti.

Įdarui:

4 valg. š. vyšnių likerio;
Apie 450 g vyšnių uogienės.

Glajui:

150 g cukraus pudros;
1 arb. š. citrinos sulčių;
2 valg. š. vyšnių sirupo.

Papuošimui:

250 ml grietinėlės;
2 valg. š. vyšnių sirupo;
graikinių riešutų branduolių puselių.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir plakti iki purios masės. Plakant po truputį suberti cukrų. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir maltus riešutus. Šį mišinį berti į trynių masę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į paruoštą masę.

Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi ir ištepti riebalais bei pabarstyti miltais. Tuomet supilti tešlą ir kepti orkaitėje apie 20-25 min. Iškeptą biskvitą ataušinti ir perpjauti į tris sluoksnius. Du sluoksnius apšlakstyti vyšnių likeriu, paskui aptepti vyšnių uogiene. Juos dėti vieną ant kito. Ant viršaus uždėti neapteptą biskvito sluoksnį.

Glajui skirtą cukraus pudrą iki vientisos masės išmaišyti su citrinų sultimis ir vyšnių sirupu. Juo aptepti torto viršų ir palaikyti 15-20 min., kol glajus sustings. Grietinę išplakti iki standžios konsistencijos. Pusę jos sumaišyti su vyšnių sirupu. Ja aptepti torto kraštus. Likusią dėti į konditerinį švirkštą ir torto viršų puošti išspaustomis rožytėmis. Puošti graikinių riešutų branduolių puselėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!