Florentinai

Ingridientai:
Pagrindui:
5 dl miltų, 200gr sviesto,
1 dl cukraus, 1 kiaušinis,

Pertepimui:
2 1/2 dl aviečių uogienės

Migdolų masė:
150 gr sviesto,
400 gr migdolų masės,
3 kiaušiniai,
keli lašai maistinių žalios spalvos dažų,
1 dl miltų,
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių,

Apibarstymui:
truputis cukraus pudros.
Gaminimas
1. Sumaišyk ir suminkyk visus ingridientus pagrindui. Iškočiok tešlą, ir išklok į formą 30-40 cm dydžio (tefloninės formelės tepti riebalais nebūtina). Kepti pagrindą 175 laipsnių temperatūroje - 10 min.

2. Puriai išsukti sviestą migdolų masei. Sudėti susmulkintą migdolų masę, įmušti kiaušinius. Įlašinti keletą lašų žalių maistinių dažų, kad nusispalvintų žalsvai. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir sudėti į migdolų masę, gerai išmaišyti mikseriu.

3. Išėmus iš orkaitės pagrindą plonai užtepti ant jo aviečių uogienės ir, uždėjus ant viršaus migdolų masę, ją išlyginti.

4. Kepti dar kartą su įdaru 25-30 min. 175 laipsnių temperatūroje, kol pyragas gražiai paruduos. Ištraukus truputį apibarstyti cukraus pudra.

5. Ataušintas pyragas pjaustomas kvadratėliais ar rombeliais.

Skanaus!

P.S. Pati migdolų masė, kuri reikalinga įdarui yra daroma iš 50% saldžių migdolų (jų yra ir karčių) ir cukraus. Viskas susmulkinama iki pudros konsistencijos ir pridedama keli lašai valgomo aliejaus, kad masė suliptų išvien.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!