25 rezultatų ieškant "glajui"

Tortas "Kalėdinė eglutė"

Išsukti sviestą, į sviestą įmušti po kiaušinį, po 1 valg. š. cukraus, po 1 valg. š. persijotų miltų ir sukti tol, kol bus sudėti visi produktai, suberti van. cukrų, užminkyti tešlą ir padėti į šaldytuvą 2 - 3 val., kad sustingtu. Iš atšaldytos tešlos iškočioti daug įv. dy..

Recepto vertinimas: 0

Avižinių dribsnių saldainiai

Ištirpinus puode sviestą, suberiamas cukrus, avižiniai dribsniai ir truputį paskrudinami. Tada supilama grietinėlė ir likeris, masė pakaitinama, kol skystis susigeria. Išmaišyta masė atšaldoma, iškočiojamas 2 cm storumo lakštas ir, supjausčius kvadratėliais, aptepama glajum. Glajui..

Recepto vertinimas: 3

Obuolių saldainiai

Nulupti obuoliai smulkiai supjaustomi, užpilami keliais šaukštais vandens, citrinos ir apelsino sultimis, sudedamas cukrus, tarkuotos citrinos ir apelsino žievelės ir maišant verdama, kol sutirštėja (apie 30 minučių). Išvirusi masė sumaišoma su kapotais riešutais ir užtepama ant vafl..

Recepto vertinimas: 0

Margieji sausainėliai

Kiaušinis išplakamas su cukrumi ir grietine. Soda ar kepimo milteliai užgesinami kefyru ar actu. Viskas išsukama. Subėrus sijotus miltus minkoma, kol tešla nelimpa prie rankų, Tešla padalijama į dvi dalis: į vieną dalį suberiami kakavos milteliai ir viskas dar kartą išminkoma, o į ki..

Recepto vertinimas: 0

Lietuviška eglė

Kiaušinių trynius sukti su cukrumi ir sviestu, kol pasidarys puri masė. Į grietinę sudėti sodą ir citrinos rūgštį, supilti trynius, suberti vaniliną, išsijotus miltus ir greitai suminkyti tešlą. Ją 5 valandas padėti šaltai, kad sutvirtėtų. Paskui kočioti 1--1,5 cm storio lakšta..

Recepto vertinimas: 4

Tortas „Riešutėlis“

Į išsuktą margariną supilama grietinė ir plakti kiaušiniai. Viską gerai išmaišius suberiami sijoti miltai ir išminkoma. Tešla Šaldoma 4 valandas. Atšaldyta tešla plonu sluoksniu sutarkuojama burokine tarka ant riebalais išteptos skardos. Kepama 10 minučių. Iškepti visi tarkiai sum..

Recepto vertinimas: 5

Širdelės

Į puodelį sudėti medų, sviestą, cukrų ir maišant kaitinti, kol pasidarys vienalytė masė. Tada atšaldyti. Suberti cinamoną, gvazdikėlius, kepimo miltelius, miltus, druską, bei kapotas žieveles išplaktas su kiaušiniais. Suminkyti tešlą. Iškočiojus, išpjaustyti širdeles ir sudėt..

Recepto vertinimas: 0

Meduolis su riešutais

Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, supilti su margarinu pakaitintą medų, suberti riešutus, prieskonius, kepimo miltelius ir miltus. Galiausiai sudėti išplaktus baltymus ir viską išmaišyti. Tešlą sudėti į sviestu išteptą skardą ir kepti 50 minučių. Kai atvės, aptepti glajumi..

Recepto vertinimas: 0

Aguonų ir varškės tortas

Užminkykite tešlą ir 2 valandas palaikykite ją šaldytuve. Išėmę iškočiokite, dėkite į torto formą kiek pakeldamos kraštus. Kepkite 15 minučių iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Įdarui užplikykite aguonas, palaukite, kol atauš, ir sumalkite. Žieveles ir rie..

Recepto vertinimas: 3

Tortas „Paukščių pienas“

Tešlai trynius išsukite su puse cukraus. Baltymus išplakite iki putų, supilkite į juos likusį cukrų ir dar paplakite. Paskui atsargiai kartu sumaišykite išplaktus trynius, miltus ir baltymus. Masę supilkite į pateptą riebalais torto formą (ją rinkitės platesnę ir žemesnę) ir kepki..

Recepto vertinimas: 5

Karališkas tortas

Sviestą išsukite plaktuvu, supilkite cukraus pudrą, išmaišykite, po 2 minučių padidinkite plakimo greitį. Plakite, kol bus puri masė. Šokoladą ištirpinkite inde karšto vandens vonelėje. Į plakinį po vieną sumuškite trynius, pilkite ištirpintą šokoladą, berkite vaniliną, miltu..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Garduolis“

Baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite. Baigdamos plakti suberkite cukrų ir po vieną trynius. Maišydamos berkite miltus ir kepimo miltelius. Ištepkite sviestu formą, supilkite tešlą ir kepkite, kol biskvitas pasidarys aukso spalvos. Kremui kiaušinių trynius išsukite su miltais ir ..

Recepto vertinimas: 0

Duoninis tortas

Tryniai ištrinami su cukrumi, į juos sudedami prieskoniai. Duonos džiūvėsėliai sudrėkinami grietinėle ir ištrinami, kad pasidarytų purūs. Pusė jų supilama į trynius kartu su kakava ir išmaišoma. Baltymai gerai išplakami ir dedami į trynius, atsargiai maišant ir perpilant krakmol..

Recepto vertinimas: 0

Varškės keksas su vyšniomis

Kambario temperatūros sviestą mediniu šaukštu išsukti iki purumo. Sukant po šaukštelį berti cukraus, vanilinio cukraus, druskos ir po vieną įmušti kiaušinius. Į masę įmaišyti pro sietelį pertrintą varškę. Miltus išmaišyti su kepimo milteliais, užsijoti ant varškės bei ..

Recepto vertinimas: 0

Kokosiniai orinukai

Kiaušinių baltymus su puse kiekio cukraus ir žiupsneliu druskos išplakti iki standžių putų. Likusį cukrų išmaišyti su kokosų drožlėmis, vaniliniu cukrumi ir atsargiai įmaišyti į išplaktus baltymus. Baltymų masę sukrėsti į konditerinį švirkštą ir sviestiniu popieriumi ..

Recepto vertinimas: 0

Medaus tortas (Jūratės)

Gaminti tešlą: į persijotus miltus sudėti visus komponentus ir užminkyti tešlą. Kepti apteptoje sviestu ir pabarstytoje maltais džiūvėsėliais tortinėje. Kepinį siūlu padalinti į tris apskritus lakšus. Galima ir atskirai kepti tris lakštus. Kremo komponentus sudėti į indą ir..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdiniai sausainiai „Eglutės“ (Jūratės)

Sviestą sukant įmušti po vieną kiaušinį, berti po šaukštą cukraus, po šaukštą miltų ir sukti, kol visi produktai bus sudėti. Baigiant sukti, suberti vanil. cukrų, likusius miltus. Tešla suminkoma ir paliekama pridengta šaltoje patalpoje, kad sustingtų. Iškočiojamas paplotis. Da..

Recepto vertinimas: 3

Apelsininis keksas (Ramunės)

Sviestą išsukti su cukrumi iki baltumo. Sukant sudėti po vieną visus kiaušinius ir trynius.Miltus persijoti kartu su krakmolu ir kepimo milteliais.Į išsuktą kiaušinių masę sudėti nutarkuotas citrinos ir apelsinų žieveles, įberti truputį druskos ir supilti 2 šaukštus apelsinų sul..

Recepto vertinimas: 0

Tortas "Pasveikinimas"

Tešlai atskirkite 5 kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakite įpylę 6 valg. šaukšt. verdančio vandens ir pridėję 100 g cukraus bei 1 pak. vanilinio cukraus. Plakite, kol masė taps balta. 5 baltymus išplakite iki labai standžių putų, plakdami suberkite 50 g cukraus. Juos suk..

Recepto vertinimas: 3

Elizabetos tortas su vyšniomis

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir plakti iki purios masės. Plakant po truputį suberti cukrų. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir maltus riešutus. Šį mišinį berti į trynių masę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargi..

Recepto vertinimas: 0

Plikyti pyragėliai su kakavos ir grietinėlės kremu

250 ml vandens užvirinti su sviestu, druska bei vaniliniu cukrumi. Suberti miltus ir maišyti, kol susidarys prie puodo kraštų nelimpantis tešlos gniužulas, o ant puodo dugno atsiras baltas apnašų sluoksnis. Tešlą sudėti į dubenėlį ir įmušti kiaušinį. Ją ataušinti. Paskui vieną..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir šokolado pyragas

Bulves sutarkuojame ir nuspaudziame, sokolada taip pat sutarkuojame. Cukru, vanilini cukru, druska, sviesta ir piena gerai issukame, suberiame prieskonius ir po vienaimusame kiausinius. Supilame sumaisytus maltus riesutus, miltus ir kepimo miltelius. I bendra mase sudedame bulves bei sokolada ir ger..

Recepto vertinimas: 0

Švelnus migdolinis keksas su šokoladiniu glajumi

Iš pradžių pasverkite kiaušinius, kad galėtumėte tikslai apskaičiuoti reikalingą sviesto, cukraus ir miltų kiekį. Vanilinės ankštį perpjauti per griovelį išilgai, išgramdyti vidinę dalį ir sumaišyti su cukrumi. Iki baltų putų ištrinti sviestą, pamažu pakaitomis sudedant cukr..

Recepto vertinimas: 0

CITRININIAI LIEŽUVĖLIAI

Kiausinius isplakti su 60 g cukraus. Kitame dubenyje istrinti sviesta, citrinos zievele, imbiera ir likusi cukru. Orkaite ikaitinti iki 220 laipsniu. Palaipsniui i kiausinius sudeti sviesta ir miltus. Tesla deti ant kepimo popieriaus 6 cm ilgio juostelemis.Kepti orkaiteje apie 7 min. Po to atvesinti..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai sausainių bokšteliai

Kremui varske pertriname per tinkleli ir sumaisome su issuktu sviestu, suplakta grietinele, cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos zievele bei sultimis ir sukapotais riesutais.Sausainius pamirkome piene. Boksteliui imame po 5 sausainius ir pertepame kremu. Nakciai paliekame saltai.Boksteliu šsonus ap..

Recepto vertinimas: 1

Raktiniai žodžiai: glajui