23 rezultatų ieškant "grietine"

Ledai su razinomis

Razinas suberti į indelį, užpilti verdančiu vandeniu ir tuoj pat nusunkti. Trynius atskirti nuo baltymų, ištrinti su cukrumi, baigiant trinti suberti kakavą. Standžiai išplakti baltymus. Atšaldytą grietinę išplakti, pusę išpilti į gylų dubenėlį ir gerai išmaišyti su cukraus pud..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių sriuba su grietine ir grybais

Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais ir katrų su susmulkintu svogūnu išvirkite pasūdytame vandenyje. Nuvalytus ir supjaustytus grybus patroškinkite su druska ir kmynais, grietinę sumaišykite su miltais ir supilkite į bulvių sriubą, įdėkite lauro lapą, o baigiant virti įmuškite ki..

Recepto vertinimas: 0

Bruknės su grietine

Bruknes pertrinti, įdėti medaus, sumaišyti, ant viršaus uždėti išplaktą grietinę ir apibarstyti smulkintais riešutais. ..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta bekoniena su grietine

4 asmenims Mėsa išmirkoma ir įtrinama pipirais. Į keptuvą sudedamos paruoštos daržovės, užpilamos įkaitintais riebalais, ant jų padedama mėsa ir kepama karštoje orkaitėje, kol iš visų pusių pagelsta. Mėsą taip pat galima pakepti ant viryklės ir tik tada uždėti ant daržovių. ..

Recepto vertinimas: 0

Varškės apkepas su obuoliais

Sumaltą varškę išmaišyti su grietine, manų kruopomis, kiaušiniais, sviestu ar margarinu ir cukrumi.Riebalais ištepti skardą, į kurią sudėti dalį varškės, o ant jos išdėti nuluptus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus rūgščius obuolius. Pabarstyti cukrumi, ant viršaus sudėti l..

Recepto vertinimas: 0

Veršiuko šlaunies kepsnys

1. Ismirkyti ir istirpinti zelatina 1/4 stkl. ananasu sultyse. Uzvirti likusias sultis. Vos, vos suplakti kiausinio trynius su cukrumi. Sultis pamazu pilti ant kiausiniu mases ir ant mazos ugnies pastoviai maisant virti kol mase dengs saukstelio kuprele, o perbraukus pirstu linija laikysis nepajudej..

Recepto vertinimas: 0

Virtų bulvių kotletai

Virtas bulves sumalame, o kumpį labai smulkiai supjaustome. Įberiame krakmolą, įmušame kiaušinius, paskaniname prieskoniais ir gerai išminkome. Iš šios masės suformuojame ragelius, įspaudžiame juose duobutes ir į jas pridedame fermentinio sūrio, sumaišyto su kiaušiniu bei petražol..

Recepto vertinimas: 4

Grybų padažas su krienais

Grybus sukapoti arba supjaustyti plonomis juostelėmis, grietinę išplakti su prieskoniais. Grybus sumaišyti su krienais bei pagardinta grietine ir apibarstyti kapotais žalumynais. Puošti virto kiaušinio griežinėliais ir žalumynų lapeliais. ..

Recepto vertinimas: 0

Vaisiai su plakta grietinėle

Vaisiai nulupami ir supjaustomi skiltelėmis, uogos perrenkamos, nuplaunamos, didesnės uogos supjaustomos. Galima imti vienodos rūšies uogas ar vaisius arba sudaryti mišinius. Paruošiama keliais būdais. 1. Vaisiai apibarstomi cukrumi,’ sudedami vainiku į plokščią lėkštę. Į vidų kūg..

Recepto vertinimas: 0

Cepelinai

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame ..

Recepto vertinimas: 4

Bulvės folijoje

Bulves isvirtas pasūdytame vandenyje suvyniokite į foliją ir kepkite ant grotelių 20-25 min. Susmulkintus svogūnus, česnaką, papriką ir pomidorus užpilkite pomidorų padažu, apibarstykite prieskoniais ir apslakstykite aliejumi ir citrinų sultimis, ismaisykite. Supjaustytą kumpį kubeliai..

Recepto vertinimas: 5

Bulvių mišrainė su grietine

Bulvės supjaustomos kubiukais. Kiaušinio trynys, grietinė, citrinos sultys, cukrus, druska ir mairūno lapeliai gerai išplakama ir užpilama ant paruoštų bulvių. Užbarstoma smulkintų svogūnų laiškų. ..

Recepto vertinimas: 0

Didžkukuliai, cepelinai

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Kai krakmolas nusėda, skystis nupilamas, o krakmolas užpilamas stikline karšto pieno arba vandens. Virtos bulvės sumalamos mėsmale. Virtos, žalios bulvės ir užplikytas krakmolas suma..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių ir gelteklės rutulėliai

Bulvės ir gelteklės šaknys sumalamos mėsamle, sudedama riešutai, kiaušinis, miltai, grietinė, druska. Viskas gerai suminkoma. Iš tešlos daromas volelis ir pjaustomas riekutėmis arba iš tešlos daromi kiaušinio trynio dydžio rutulėliai. Įkaitintuose riebaluose keptuvėje iš abiejų ..

Recepto vertinimas: 0

Grybų salotos su grietine

Rauginti ar sūdyti grybai supjaustomi rėželiais, sumaišomi su smulkiai supjaustytu svogūnu ir grietine. Paviršius pabarstomas maltais pipirais. Pastabos: Vietoj grietinės galima vartoti aliejų. ..

Recepto vertinimas: 0

Grybai vyne su grietine

Sviestą ištirpinti keptuvėje ir apkepinti jame grybus. Įpilti vyną ir 2 minutes palaikyti ant stiprios ugnies. Tuomet ugnį sumažinti, pridėti druskos, juodųjų ir raudonųjų pipirų, išmaišyti, pridėti grietinę ir sūrį. Virti ant silpnos ugnies, dažnai maišant, kol sutirštės. P..

Recepto vertinimas: 0

Aviečių - riešutų nugos tortas

Biskvitą perpjaukite horizontaliai į dvi dalis. Lengviausiai padalinsite tvirtu siūlu: juo apjuoskite biskvitą ir, sukryžiavę siūlo galus, traukite į priešingas puses. Apatinę biskvito dalį aptepkite puse riešutų nugos ( receptą, kaip ją pagaminti, žiūrėkite skyrelyje " Viskas de..

Recepto vertinimas: 3

Keptos bulvės su varške

Bulves nuplaukite šepetėliu, nušluostykite, patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir plikytais kmynais. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 40 min. Varškę išsukite su grietine, žalumynais ir sutrintu česnaku. Bulves įpjaukite ir įkrėskite į vidų varškės masės. Tada vėl dėkit..

Recepto vertinimas: 4

Amerikietiškas bulvių pyragas (Sliced Potato Pie)

Nuplautas, bet nenuskustas bulves 15 minučių virkite truputį pasūdytame vandenyje. Per tą laiką paruoškite trapią tešlą; padalykite ją pusiau; vieną dalį iškočiokite ir išklokite ja pyrago formą (formos dugnas neturi būti išimamas). Išvirtas bulves nulupkite, supjaustykite plon..

Recepto vertinimas: 4

Kalėdinės žvaigždės su grietine

Trynį iki purios masės išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišyti grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į dubenėlį. Į kauburėlio viduryje padarytą įdubimą supilti trynių ir grietinės masę, ant kraštų sudėti gabalėliais supjaustytą sviestą. Sum..

Recepto vertinimas: 0

VARŠKĖS APKEPAS SU OBUOLIAIS

Sumalta varske ismaisyti su grietine, manu kruopomis, kiausiniais, sviestu ar margarinu ir cukrumi.Riebalais istepti skarda, i kuria sudeti dali varskes, o ant jos isdeti nuluptus ir plonomis skiltelemis supjaustytus rugscius obuolius. Pabarstyti cukrumi, ant virsaus sudeti likusia varske. Apslaksty..

Recepto vertinimas: 0

NETIKRI LEDAI SU RAZINOMIS

Razinas suberti i indeli, uzpilti verdanciu vandeniu ir tuoj pat nusunkti. Trynius atskirti nuo baltymu, istrinti su cukrumi, baigiant trinti suberti kakava. Standziai isplakti baltymus. Atsaldyta grietine isplakti, puse ispilti i gylu dubeneli ir gerai ismaisyti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrum..

Recepto vertinimas: 0

Šventinis pyragas

Pirmiausia atskiriame trynius nuo baltymų. Baltymus įdedame į šaldytuvą, kad paskui geriau plaktųsi. Tryniuose ištriname 4 šaukštus cukraus. Tuomet į juos sudedame varškę, išlydytą sviestą, miltus, sodą su grietine ,,nugesintą": grietinę sumaišyti su soda ir palikti apie 2- 3 min..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: grietine