Kriaušės karamelėje


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
10 – 12 mažų kriaušių
500 ml smulkaus arba nerafinuoto cukraus
300 ml verdančio vandens
2 valgomieji šaukštai citrinų sulčių
2 mažos cinamono lazdelės
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
vanduo
Gaminimas:

Nulupkite kriaušes, bet kotelius palikite. Išimkite šerdeles ir įtvirtinkite kriaušes, kad jos gerai laikytųsi.
Tirpdykite cukrų tol, kol jis ims burbuliuoti ir įgaus gelsvai rudą spalvą. Į verdantį vandenį supilkite ir citrinų sultis.
Sudėkite kriaušes, vanilinį cukrų bei cinamono lazdeles ir pilkite verdančio vandens tiek, kad apsemtų kriaušes.
Iš lėto virkite 1 val. Kad kriaušės būtų drėgnos, puodą uždenkite popieriumi arba rankšluosčiu.
Šaldytuve galima laikyti 2 savaites.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!