Rudasis grybų padažas


Sudėtingumas: 1
Ingridientai:
1 šaukštas sviesto,
2 šaukštai miltų,
4 šaukštai pomidorų tyrės,
1 morka,
1 svogūnas,
petražolė,
2 šaukšteliai cukraus,
2 stiklinės mdojo sultinio,
druskos, pipirų,
200 g grybų,
2 šaukštai sviesto,
3 šaukštai raudonojo vyno
Gaminimas:
Miltus sausai pakepinti. Įkaitintuose riebaluose apkepinti šiaudeliais supjaustytas prieskonines daržoves, pridėti pomidorų tyrės, įpilti rudojo sultinio (išvirto iš pakepintų kaulų) ir viską pavirinti. Norint, kad padažo spalva būtų gražiai rusva, galima pridėti deginto cukraus, ištirpinto karštame vandenyje ir sumaišyto su miltais. Padažą virti ant mažos ugnies, kol visi produktai suminkštės. Sudėti prieskonius. Išvirusį padažą pertrinti pro tankų sietelį. Sukapotus grybus, įdėjus šaukštą sviesto, troškinti, kol grybai pasidarys šviesiai auksinės spalvos. Tada sudėti į padažą ir viską dar 10 minučių pavirinti. Išvirtą padažą pagardinti vynu, įdėti šaldyto sviesto gabaliukų (1 šaukštą). Padažas tinka prie jautienos ir veršienos kepsnių. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!