Olija Podrida troškinys

Ingridientai:
250 g žirnių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 svogūnai, 1 skiltelė česnako,
250 g avienos,
pusės porcijos vištienos sultinio arba paruoštos sriubos,
250g rūkyto kumpio,
3 česnakinės dešrelės,
150g naminės dešros,
1/2 balto kopūsto galvos,
1 salieras,
250 g ankštinių pupelių,
1 gūžė salotų,
250 g morkų,
100 ml pomidorų padažo,
juodųjų pipirų,
kajeno pipirų (arba raudonųjų aitriųjų paprikų),
kmynų, druskos.
Gaminimas
Žirnius pamirkyti per naktį, kad jie suminkštėtu. Kitą dieną juos virti apie 30 minučių 2l. vandens. Augalinį aliejų įkaitinti didelėje keptuvėje, įdėti supjaustytą svogūną, susmulkintą česnaką, dideliais gabaliukais supjaustytą mėsą (jautieną, gali būti ir vištiena), kumpį ir viską kepti tol, kol ant vištienos susidarys ruda traški odelė. Po to sudėti supjaustytą dešrą, žirnius su skysčiu, kuriame jie virė. Į masę pridėti prieskonių ir virti 90 - 120 minučių ant silpnos ugnies. Vėliau įdėti kopūstą, salierą, morkas, ankštines pupeles ir salotos gūžę, supjaustytą į 4 dalis, pagardinti prieskoniais. Pagal skonį įdėti pomidorų padažo.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!