10 rezultatų ieškant "poros"

Keptos daržovės su pievagrybiais ir lęšiais

Stambiais gabaliukais supjaustomas baklažanas, paprika, cukinija, pievagrybiai. Į įkaitintą aliejų keptuvėje sudedamos česnako skiltelės, o po poros sekundžių visos daržovės ir grybai. Tada pagardinama kario prieskoniais, druska, pipirais. Viskas lengvai apkepama, pabaigoje supilama gri..

Recepto vertinimas: 4

Buliaus akis

Riekės viduryje išpjauti apskritimą(labai patogu išspausti stiklinaite arba taure,bet galima ir peiliu).Paruoštą riekę dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi,į padarytą skylę riekėje iš karto įmušti kiaušinį,galima užberti mėgiamų prieskonių.Po poros minučių riekę su kiau..

Recepto vertinimas: 0

Didžkukuliai, cepelinai

Išvirti 5 bulves su lupenomis, ataušinti, nulupti ir sumalti mėsmale. Kitas bulves nuskusti ir smulkiai sutarkuoti. Išsunkti, bet neišpilti sulčių, atidėti jas 15 minučių, kol dugne nusės krakmolas. Tada sultis nupilti, o krakmolą kartu su išvirtomis bulvėmis suberti į tark..

Recepto vertinimas: 3

Kalakutienos šašlykas

Mėsa supjaustoma gabalėliais, svogūnai žiedeliais. Mėsa išmaišoma su prieskoniais , sudedami svogūnai , supylamas kefyras, aliejus. Viskas gerai išmaišoma ir paliekame marinuotis. Po gerų 3-4 val. suverus ant iešmo galima kepti ant laužo. ..

Recepto vertinimas: 3

Menkių kepenėlių užkanda

Kepenėles sutrinti šakute, kiaušinius ir svogūnus kuo smulkiau sukapoti, dėti prie kepenėlių. Apšlakstyti aliejumi, kuriame buvo kepenėlės, išmaišyti ir valgyti su juoda duona, arba tiesiog užtepti ant duonos. Puošti susmulkintais žaliais svogūnų laiškais. Labai skanus ..

Recepto vertinimas: 4

Kepti kiaulienos šonkauliukai

Mėsa nuplaunama, įpjaunama tarp kaulų, įtrinamą susmulkintomis, sumaišytomis su druska prieskoninėmis daržovėmis, aliejum bei prieskoniais ir palaikoma šaltai. Po poros valandų mėsa sudedama į keptuvą su likusiais riebalais, pridedama prieskoninių daržovių ir kepama apie 30—40 m..

Recepto vertinimas: 2

Džiovintos duonos putelė

Ne tik sudžiūvusi, bet ir šiek tiek padeginta duona užpilama verdančiu vandeniu. Po poros valandų skystis nusunkiamas (jo turi būti 1l.). Į 3/4l. skysčio sudedamas cukrus, prieskoniai, citrinos sultys ir žievelė (jei trūksta rugštumo, įberiama citrinos rūgšties). Likusiame skys..

Recepto vertinimas: 2

Tortas „Napoleonas"

Ant virtuvinės lentos paberiami miltai, užbarstoma druskos, padarius duobutę, supilama grietinė, įmušamas kiaušinis, padedamas atšaldytas supjaustytas sviestas ir šaltoje patalpoje kapojama, kol tešloje nelieka sausų miltų. Tada tešla suspaudžiama, padedama ant lėkštės ir, prideng..

Recepto vertinimas: 4

Keptas baklažanas tešloje (foto)

Baklažaną gerai nuplauti ir nenulupus supjaustyti 0,5cm - 1cm storio griežinėliais. Miltus užpilti vandeniu, sudėti prieskonius, gerai išmaišyti (tešlos konsistencija turi būti panaši į jogurto). Taip pat į tešlą galima įdėti susmulkinto svogūno, ciberžolės, nuo kurios blynelia..

Recepto vertinimas: 5

Pikantiška silkė

Svogūną supjaustome žiedais. Pusę svogūno pakepiname aliejuje. Silkės puselę pjaustome skersai juostelėmis. Nekepto svogūno žiedelius dedame į silkinės indo apačią. Antru sluoksniu dailiai sudedame silkę. Ant jos sudedame likusius pakepintus svogūnus, užtepame prancūziškų garsty..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: poros