25 rezultatų ieškant "skardai"

Kepta lydeka

Konservuotus ir sviezius vaisius supjaustyti kubeliais. Ledus ir jogurta sudeti i plakikli ir plakti iki vientisos mases. Plakant ipilti vysniu sirupo. Gauta mase uzpilti vaisius. Galima papuosti spalvotomis kokoso drozlemis. ..

Recepto vertinimas: 3

Vaisinis pyragas

Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilti tirpdytą sviestą arba aliejų išmaišyti, supilti kefyrą arba rūgpienį išmaišyti, maišant pilti po vieną šauktą miltų, sumaišytų su kepimo milteliais, kai tešla bus pakankamai tiršta išplakti kia..

Recepto vertinimas: 0

Marcipaniniai trapus sausainiai

Vyšnias (be kauliukų) iš kompoto nuvarvinkite rėtyje. Sultis palikite įdarui. Tada vyšnias suberkite į dubenį ir apšlakstykite romu. Taip palaikykite bent valandą, kad įsigertų romo aromato. Iš 1/3 sluoksniuotos tešlos dalies iškočiokite 26 cm skersmens lakštą. Jį dėkite ant va..

Recepto vertinimas: 5

Širdelės

Į puodelį sudėti medų, sviestą, cukrų ir maišant kaitinti, kol pasidarys vienalytė masė. Tada atšaldyti. Suberti cinamoną, gvazdikėlius, kepimo miltelius, miltus, druską, bei kapotas žieveles išplaktas su kiaušiniais. Suminkyti tešlą. Iškočiojus, išpjaustyti širdeles ir sudėt..

Recepto vertinimas: 0

Meduolis su riešutais

Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, supilti su margarinu pakaitintą medų, suberti riešutus, prieskonius, kepimo miltelius ir miltus. Galiausiai sudėti išplaktus baltymus ir viską išmaišyti. Tešlą sudėti į sviestu išteptą skardą ir kepti 50 minučių. Kai atvės, aptepti glajumi..

Recepto vertinimas: 0

Juodos duonos trupinių tortas

Duonos džiūvėsėlius užpilame grietinėle ir ištriname, kad pasidarytų purūs. Trynius išsukame su cukrumi, įberiame prieskonius ir įdedame pusę džiūvėsėlių.Krakmolą sumaišome su likusiais džiūvėsėliais ir riešutais. Išplakame baltymus ir atsargiai juos išmaišome su tryni..

Recepto vertinimas: 4

Meksikietiška Visų Šventųjų duona (Pan de muerto)

Miltus suberkite į dubenį. Per vidurį padarykite duobutę. Į ją suberkite sutrupintas mieles ir 1 arb. š. cukraus. Įpilkite 50 ml šilto vandens ir sumaišykite. Uždengtą pastatykite šiltai 15-20 min. Išlydykite sviestą. Kai tik mielės iškils, sudėkite šiltą, bet nekarštą sviest..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiška Velykų duona (Pan de Pascua)

Miltus suberkite į dubenį. Per vidurį padarykite duobutę. Į ją suberkite sutrupintas mieles, cukrų, įpilkite šilto pieno ir sumaišykite košę. Užbarstykite dar šiek tiek miltų ir uždengę virtuviniu rankšluosčiu pastatykite šiltai 20 min., kad iškiltų. Svogūną nulupkite i..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas „Dunojaus bangos“ su vyšniomis ir šokolado glajumi

Kakavą, 50 g cukraus bei 3 valg. š. pieno atidėti į šalį. Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Sviestą, cukrų ir kiaušinius išplakti iki purios masės ir į ją po truputį sudėti su kepimo milteliais sumaišytus miltus bei pieną. Pagardinti citrinų sultimis ir romu. Pusę pa..

Recepto vertinimas: 2

Uogų ir migdolų pyragas

Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su maltais migdolais bei kepimo milteliais ir pakaitomis su pienu sudėti į kiaušinių ir sviesto masę. Tešlą sukrėsti ant rie..

Recepto vertinimas: 0

Varškės krepšeliai su romo užpilu

Tešlai skirtą varškę gerai išmaišyti su aliejumi, pienu, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po truputį suberti į varškės masę. Tešlą suminkyti į rutulį, paskui plonai iškočioti ant miltais pabarstytos lentos. Išspausti 10 cm skersmens apskrit..

Recepto vertinimas: 0

Kaimiška duona

Iš raugui skirtų ruginių miltų, mielių ir 250 ml vandens paruošti vientisą tešlą. Ją uždengti ir palikti 16 val., kad pakiltų. Raugą sumaišyti su drungnu pienu, aliejumi, druska, 2 šaukšteliais kmynų ir abiejų rūšių miltais. Viską gerai išminkyti. Tešlą uždengti ir va..

Recepto vertinimas: 3

Šviesi kvietinė duona

Miltus sumaišyti su mielėmis, supilti drungną pieną, suberti cukrų, druską, margariną ir viską sudėti į dubenėlį. Elektriniu maišikliu sukti apie 3-5 min., kol tešla pasidarys elastinga. Tešlą laikyti šiltoje vietoje, kad dvigubai padidėtų jos tūris. Orkaitę įkaitinti iki 200..

Recepto vertinimas: 3

Avižinė duona

Mieles sutrupinti į dubenėlį, suberti cukrų, supilti pieną ir viską išmaišyti. Užsijoti 2/3 miltų ir vėl pamaišyti. Likusius miltus užsijoti ant viršaus, dubenėlio kraštuose paskirstyti avižinius dribsnius su druska. Tešlą palaikyti šiltoje vietoje apie 20-30 min., kad pakiltų..

Recepto vertinimas: 0

Griliažinis tortas

Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Tešlai skirtus kiaušinius dėti įmušti į dubenėlį ir išplakti su 2 šaukštais karšto vandens iki purios masės. Po truputį suberti cukrų ir plakti tol, kol masė pasidarys balkšva ir puri. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais ..

Recepto vertinimas: 5

Biskvitiniai pyragėliai su grietinėlės kremu ir vynuogėmis

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti dubenėlyje su 4 šaukštais karšto vandens iki purios masės. Plakant po truputį suberti cukrų. Kitame dubenėlyje baltymus išplakti su druska iki standžių putų. Juos dėti ant trynių mas..

Recepto vertinimas: 0

Plikytos tešlos pyragėliai su grietinėlės įdaru

Tešlai 125 ml vandens užvirinti su sviestu arba margarinu bei druska. Puodą nukelti nuo viryklės. Į skystį iš karto suberti miltų ir krakmolo mišinį. Puodą vėl statyti ant viryklės ir maišyti tol, kol susiformuos nuo puodo kraštų lengvai atsiskiriantis tešlos gniužulas bei ant pu..

Recepto vertinimas: 4

Kalėdiniai sausainiai su šokolado glajumi ir kokoso drožlėmis

Minkštą sviestą arba margariną su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska išsukti iki purios masės. Įmušti kiaušinį. Trintą citrinos žievelę sumaišyti su miltais ir po truputį įmaišyti į sviesto masę. Tešlą apie 30 min. palaikyti. Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros...

Recepto vertinimas: 1

Kalėdinės širdelės su cinamonu ir lazdyno riešutais

Miltus išsijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį įmušti kiaušinį, ant kauburėlio kraštų dėti sviesto arba margarino gabalėlius, berti cukrų, vanilinį cukrų ir cinamono miltelius. Pradedant nuo išorės suminkyti vientisą tešlą. Ją suvynioti į polietil..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdiniai sausainiai su migdolais

Miltus sumaišyti su maltais migdolais ir suberti ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį įmušti kiaušinį, ant įdubimo kraštų dėti sviesto arba margarino gabalėlius, berti druską, cukrų, vanilinį cukrų. Pradedant nuo išorės suminkyti vientisą tešlą, suvynioti ..

Recepto vertinimas: 0

Sviestiniai sausainiai

Sviestą su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi išplakti iki purios masės. Įmušti kiaušinius ir po truputį įmaišyti miltus. Kai tešla bus pakankamai kieta, įminkyti likusius miltus. Įpilti truputį pieno. Tešlą kočioti iki peilio nugarėlės storio ir išspausti norimas forma..

Recepto vertinimas: 3

Sausainiai su aviečių uogiene

Miltus persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti cukrų bei vanilinį cukrų. Ant įdubimo kraštų sudėti gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą ir gerai suminkyti vientisą trapią tešlą. Uždengus 1 val. laikyti šaldytuve. Orkaitę įkaitinti ik..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas paprastasis

Atskirti trynius nuo baltymu. Maisytuvu standziai isplakti baltymus su cukrumi. I isplaktus baltymus deti po viena tryni ir nuolat maisyti. Sumaisyti miltus, krakmola ir kepimo miltelius, deti po truputi i plakamus kiausinius. Skarda istepti sviestu, pabarstyti dziveseiais. Sia porcija (maza porcija..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių pyragas

Obuolius nulupame ir supjaustome gabaliukais. Citriną su žievele supjaustome smulkiai ir sumaišome su obuoliais. Ištirpiname margariną ir supilame į kitame inde išmaišytą cukrų su kiaušiniais. Tada suberiame miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelus. Gerai išmaišome ir suberiame..

Recepto vertinimas: 4

Ryžių apkepas su varške

Isverdame biria ryziu kose, atausiname, dedame varske, su cukrumi iki baltumo kiausinius, nuplautas ir nusausintas razinas, sviesta. Viska ismaisome. Skarda istepame aliejumi, sukreciame mase, virsu istepame grietine ir kepame 200 laipsniu karstyje. Valgome su grietine arba ug..

Recepto vertinimas: 2

Raktiniai žodžiai: skardai