Tebjule salotos

Ingridientai:
6-8 porcijos
210 g skrudintų skaldytų kviečių,
1 ryšelis petražolių,
2 ryšeliai šviežių mėtų,
3 citrinos,
500 g pomidorų,
3 jauni svogūnai,
125 ml alyvuogių aliejaus,
Kakiko (žiūrėti padažuose),
125 ml juodųjų alyvuogių garnyrui,
6-8 vidutinio dydžio gabalėliai pita duonelės,
druskos,
pipirų.
Gaminimas
Skrudintus kviečius suberkite į dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu, kad būtų apsemti. Pamirkykite 30 minučių. Grūdus gerai nukoškite, kitaip tebjule bus patižęs. Petražolių lapelius nuskabykite nuo stiebo ir stambiai sukapokite. Tą patį padarykite su mėtomis.

Išspauskite citrinas; sulčių turėtų išeiti apie 125 ml. Išrinkite sėkliukes. Mažojo peilio galiuku išpjaukite pomidorų šerdis. Perpjaukite juos skersai perpus ir išspauskite sėkleles, pomidorus stambiai supjaustykite. Nuskabykite svogūnų laiškų viršūnėles ir juos supjaustykite.

Į didelį dubenį sudėkite grūdus, pomidorus, svogūnų laiškus, petražoles, supilkite citrinų sultis, alyvuogių aliejų, sudėkite du trečdalius mėtų ir gausiai įberkite druskos bei pipirų. Gerai sumaišykite. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms.

Pagaminkite Kakiko padažo. Pasūdykite pagal skonį. Palaikykite šaldytuve mažiausiai 2 valandas. Patiekite su sudrėkinta pita duonele, pašildyta orkaitėje 3-5 minutes. Salotas patiekite su Kakiku. Papuoškite alyvuogėmis ir mėtų šakelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!