Turkiškos baklazanų salotos

Ingridientai:
600 g baklazanų,
2 raudonos paprikos,
truputis svogūnų laiškų,
krapų,
2 skiltelės česnako,
100g ''Tetos'' sūrio,
0,5 arbatinio šaukštelio druskos,
0,5 arbatinio šaukštelio kalendros,
0,5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų grūdelių,
3 šaukštai acto su prieskoniais,
5 šaukštai alyvų aliejaus.
Gaminimas
Baklažanus ir paprikas sudedame į skardą ir kepame 250° C temperatūros orkaitėje, kol susiraukšlėja jų odelė. Iškepusias daržoves suvyniojame į drėgną medžiagą ir palaikome 5 min. tada nulupame odelę, išimame sėklas ir supjaustome baklažanus 3 cm kubeliais, o paprikas - šiaudeliais. Susmulkiname svogūnus ir krapus. Česnaką sugrūdame, įįberiame kalendros, druskos, pipirų, po truputįį supilame aliejų ir actąą. Visus produktus sumaiššome, o ant virššaus užžbarstome supjausūtyto arba sutarkuoto sūrio. Salotas galima pušošti ir juodosiomis alyvomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!