16 rezultatų ieškant "trinta vi"

Trinta morkų sriuba

Morkas nuplauname, nuskutame, supjaustome griežinėliais ir 10min. verdame vištienos sultinyje. Po to morkas išgriebiame, pertriname per tankų sietelį arba susmulkiname elektriniu smulkintuvu, atskiedžiame vištienos sultiniu ir gerai išplakame. Į likusį vištienos sultinį sudedame nulup..

Recepto vertinimas: 0

Trinta cukinijų sriuba (Skirmantės) (foto)

Apkepti morkas ir svogūnus svieste. Sudėti bulves, cukinijas, prieskonius, druską ir užpilti sultiniu. Virti kol bulvės taps minkštos. Susmulkinti blenderiu arba virtuviniu kombainu. Patiekti karštą su grietine. ..

Recepto vertinimas: 4

Dviejų tešlų tortas su braškėmis ir varške

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Pagaminti trapią tešlą: miltus persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sudėti trynį, įberti cukrų, žiupsnelį druskos, trintą citrinos žievelę bei vanilinį cukrų, sudėti sviestą. Viską, pradedant nuo išo..

Recepto vertinimas: 0

Mielinis vainikas su aguonomis

Miltus persijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles ir su nedideliu kiekiu šilto pieno padaryti įmaišalą. Jį uždengti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad iškiltų. Likusį šiltą pieną kartu su išplaktu kiaušiniu, lydytu sviestu arba ..

Recepto vertinimas: 2

Rytų fryzų pyragas su sviestu

Mieles ištirpinti drungname piene ir kartu su cukrumi, miltais, druska, kiaušiniu, trinta citrinos žievele bei sviestu suminkyti į vientisą tešlą. Ją uždengti ir 1 val. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Paskui iškočioti ir dėti ant riebalais išteptos skardos. Tešlą subadyti š..

Recepto vertinimas: 0

Leipcigietiškos „Paršelių uodegos“

Tešlai lydytą sviestą, cukrų, druską, prieskonius meduoliams, imbierą, citrinos žievelę, kiaušinius bei miltus sudėti į plakimo dubenį ir minkyti elektriniu maišikliu. Kepimui skirtą lydytą sviestą įkaitinti gruzdintuvėje iki 175°C temperatūros. Ant miltais pabarstytos lentos i..

Recepto vertinimas: 0

Mielinės spurgos su slyvų įdaru

Miltus persijoti į dubenėlį ir viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti sutrupintas mieles ir su 2 šaukštais cukraus bei nedideliu kiekiu pieno paruošti įmaišalą. Jį uždengti ir palaikyti 15 min., kad pakiltų. Ant įdubimo su įmaišalu kraštų suberti 2 šaukštus cukraus, druską..

Recepto vertinimas: 4

Bavariški riebaluose kepti paplotėliai

Miltus persijoti į dubenėlį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti sutrupintas mieles, šaukštelį cukraus, supilti pusę pieno ir su nedideliu kiekiu miltų paruošti įmaišalą. Dubenėlį uždengti ir 20 min. laikyti šiltoje vietoje, kad iškiltų. Į dubenį su miltais ..

Recepto vertinimas: 0

Riebaluose kepti rombai

Tešlai sviestą išlydyti ir atvėsinti. Jį su cukrumi, vaniliniu cukrumi, trinta citrinos žievele, druska, kiaušiniu bei romu išplakti iki purios masės. Įmaišyti miltus. Tešlą ant miltais pabarstytos lentos iškočioti į 3 mm storio sluoksnį. Jį supjaustyti 7 cm ilgio rombais. K..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai su varške ir razinomis

Sluoksniuotą tešlą iškočioti (jei naudojate šaldytą, prieš tai atšildyti) ir padalyti į 16 kvadratų. Kiaušinio baltymą atskirti nuo trynio ir juo aptepti tešlos lakštų kraštus. Varškę sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, trinta citrinos žievele, tryniu, krakmolu bei razino..

Recepto vertinimas: 5

Kalėdiniai sausainiai su šokolado glajumi ir kokoso drožlėmis

Minkštą sviestą arba margariną su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska išsukti iki purios masės. Įmušti kiaušinį. Trintą citrinos žievelę sumaišyti su miltais ir po truputį įmaišyti į sviesto masę. Tešlą apie 30 min. palaikyti. Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros...

Recepto vertinimas: 1

Sveikas kalėdinis vyniotinis

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant lentos ar stalo. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Varškę padėti, kad nuvarvėtų skystis, tuomet sudėti į miltus. Taip pat sudėti javainių dribsnius, druską, sviestą, trintą citrinos žievelę, cukrų, apelsinų žievelių c..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdinės žvaigždutės su cinamonu

Baltymus išplakti iki standžių putų. Plakant po truputį suberti cukraus pudrą ir cukrų. Paskui suberti citrinos žievelę. 1/3 masės sumaišyti su žiupsneliu cinamono ir palikti aptepimui. Migdolus suminkyti su marcipanų mase, likusiu cinamonu bei gvazdikėliais. Atsargiai įmaišyti lik..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdiniai Elizos meduoliai

Kiaušinius iki purios masės išplakti su medumi. Įmaišyti prieskonius, migdolus, lazdyno riešutus, su kepimo milteliais sumaišytus miltus bei cukatas. Orkaitę įkaitinti iki 150-175°C temperatūros. Popierinius „paplotėlius“ paskirstyti ant skardų. Tešlą tepti ant jų maždaug ..

Recepto vertinimas: 4

Niurnbergietiškas Kalėdų pyragas su medumi

Margariną ištirpinti dideliame puode ir sumaišyti su alumi, medumi bei cukrumi. Viską ant nedidelės ugnies maišyti, kol susidarys vientisa masė. Ją kiek ataušinti, įmušti kiaušini, sudėti prieskonius, įlašinti romo ir karčiųjų miglų aliejaus, sudėti trintą citrinos žievelę. ..

Recepto vertinimas: 0

Bohemiškas kalėdinis pyragas

Miltus sumaišyti su cukrumi ir druska. Mieles sutrupinti į nedidelį kiekį drungno pieno ir gerai išmaišyti. Likusiame piene ištirpinti sviestą ir šiek tiek atvėsinti. Ištirpintas mieles įmaišyti į pieno ir sviesto mišinį, įmušti kiaušinius ir įmaišyti į miltų mišinį. Tešl..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: trinta vi