25 rezultatų ieškant "vandeniu"

Cikorijų apkepas su grybais

Supjausčius cikorijas, apšlakstyti parūgštintu vandeniu. Svogūną supjaustyti, pakepti. Grybus išvirti pasūdytame vandenyje, supjaustyti juostelėmis, sumaišyti su svogūnais. Šį mišinį sumaišyti su cikorijomis, įdėti trynius ir išplaktus baltymus, pasūdyti, įberti pipirų ir gera..

Recepto vertinimas: 0

Agurkų sriuba su inkstais

Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 5 - 10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite, kol išvirs, paskui supjaustykite griežinėliais. Prieskonines daržoves supjaustykite griežinėli..

Recepto vertinimas: 1

Prancūziškas troškinys „Juliene“

Bulves, morką supjaustyti kaip makaronus ir pakepinti ant sviesto. Jautieną nuplauti, sumalti. Sudėjus į molinį indą įmaišyti 3 kiaušinio baltymus ir 2 stiklinės vandens. Mišinį užvirinti ir nukošti per sietelį. Gautą sultinį užpilti ant morkų ir bulvių ir troškinti. Apie 30 mi..

Recepto vertinimas: 0

Agurkinė su inkstais

Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite dar 5 minutes. Po to susmulkinkite ir sudėkite juos į puodą. Liežuvį (geriausiai ver..

Recepto vertinimas: 4

Pertrinta griežčių sriuba

Griežtį nulupti ir supjaustyti. Užpilti vandeniu ir virti, kol suminkštės. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti svieste ir supilti į verdančius griežčius. Išvirtus griežčius pertrinti. Tyrę atskiesti karštu vandeniu, pasūdyti ir uždaryti svieste pakepintais miltais. Sriubą už..

Recepto vertinimas: 3

Jautienos drebučiai

Kojas apsvilinti, sukapoti gabalais, nuplauti , užpilti šaltu vandeniu. Mėsą perpjauti į du gabalus, gerai nuplauti ir sudėti kartu su kojomis į puodą. Kai užvirs, skystį nupilti, o kojas ir mėsą perplauti šaltu vandeniu. Sudėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu ir 3 val. virti, nug..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos šparaginės pupelės

Pupelių ankštis marinuokite nepernokusias, taip jos bus skanesnės. Pupelių ankštis nuplaukite, nupjaukite galiukus, įdėkite į puodą su vandeniu ir pavirkite 3 minutes. Po to jas išgrėbkite ir nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į švarius stiklainius, užpilkite marinatu. Stiklainius ..

Recepto vertinimas: 0

Konservuotos rūgštynės

Rūgštynes nuplaukite, nujaukite kotelius. Užpilkite verdančiu vandeniu ir taip palaikykite 2 minutes. Po to išgriebkite ir sudėkite į stiklainius, užpilkite vandeniu, kuriame buvo plikomos. Stiklainius su uždėtais (neužsuktais) dangteliais sudėkite į puodą su 90 laipsnių vandeniu ir ..

Recepto vertinimas: 0

Kiniška vištienos sriuba

Gaminimo eiga: Kiniskus grybus mirkykite vandenyje 2-3 val. Nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Dideliame prikaistuvyje užvirinkite 2,5 litro vandens, sudėkite susmulkintus sultinio kubelius, džiovintas daržoves, visčiuką ir užvirinkite. Uždenkite, ugnį sumažinkite ir virkite ant s..

Recepto vertinimas: 0

Pjemono sriuba - tyrė iš pupelių

Perrinktas pupeles nuplauti saltu vandeniu, užpilti saltu vandeniu ir virti. Pupelėms suminkstėjus jas pertrinti. Po to uždaryti sviestu ir grietinėle, sudėti žirneliu ir atskirai isvirtus kubeliais pjaustytus grybus. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 0

Žaliųjų šparaginių pupelių ir abrikosų salotos

Abrikosus užpilame šaltu vandeniu ir palaikome 3 val. Išmirkytus abrikosus kartu su vandeniu supilame į puodą, užviriname, uždengiame ir paverdame 5-10 min., kol suminkštėja. Nuvarviname, kiekvieną abrikosą supjaustome šiaudeliais, sudedame į salotinę ir sumaišome su tarkuotomis ape..

Recepto vertinimas: 0

Keptų obuolių kremas

Kepti antaniniai obuoliai pertrinami pro sietelį. Tryniai gerai išsukami su cukrumi, sumaišomi su obuolių tyre, išplaktais baltymais, ištirpdyta želatina ir prieskoniais. Išmaišius kremas sukrečiamas į vandeniu pavilgytą skardinę gražią formą ir atšaldoma. Prieš tiekiant forma mi..

Recepto vertinimas: 0

Juoda ruginė duona

Vanduo pašildomas, suberiamą 1/3 miltų, supilamas šiltame vandenyje išleistas raugas ir, gerai išmaišius, tešlos paviršius pabarstomas miltais. Duonkubilis šiltai apdengiamas ir pastatomas šiltoje vietoje, kad įmaišas įrūgtų. Rūgdamas jis 2—3 kartus padidėja, todėl įmaišant ..

Recepto vertinimas: 3

Plikyta juoda ruginė duona

Išėmus raugą, į duonkubilį suberiamą 1/3 kepimui skirtų miltų, užplikoma verdančiu vandeniu ir gerai išmaišoma, kad neliktų sausu miltų. Duonkubilis šiltai uždengiamas ir paliekama 3—4 val., kad įmaišas susaltų. Tada sudedamas šiltame vandenyje išleistas raugas, gerai išpla..

Recepto vertinimas: 2

Varškės pudingas su riešutais

Riešutus sukapoti, apkepti orkaitėje ir sugrūsti kartu su 2 šaukštais cukraus ir džiūvėsiais. Razinas perrinkti ir nuplauti šiltu vandeniu. Varškę pertirnti per sietelį, suberti cukrų, įdėti lydytą sviestą, įmušti kiaušinių trynius, įberti druskos, sutarkuotos citrinos ar ape..

Recepto vertinimas: 0

Keptas rūkytas kiaulės kumpis

Rūkytas kiaulės kumpis nakčiai pamerkiamas į šaltą vandenį. Rytą gerai nuplaunamas ir nusausinamas. Iš ruginių miltų, užplikius juos karštu vandeniu, užmaišoma tešla. Kumpis apibarstomas maltai gvazdikėliais, kvapiaisiais pipirais, cinamonu ir aptepamas tešla piršto storumo sluo..

Recepto vertinimas: 0

Krabai (krevetės) drebučiuose

1/4l. talpos formeles išskalaukite šaltu vandeniu. Želatiną ištirpinkite 1/4l. šilto vandens, pagardinkite vynu, druska, cukrumi ir actu. Nuplaukite pomidorus. Į kiekvieną formelę įpilkite po truputį želatinos tirpalo ir palikite, kad sustingtų. Nupjaukite kiaušinių galus, kad m..

Recepto vertinimas: 0

Japoniškos ryžių salotos

Ryžiai nuplaunami ir išverdami, išpilami į graibštą ir perliejami šaltu vandeniu. Trynys, garstyčios, cukrus, actas, druska gerai išplakama šluotele, po truputį supilamas aliejus. Apelsinų sultys atskiedžiamos vandeniu (šaukštas sulčių, 7 šaukštai vandens), jose išleidžiami ku..

Recepto vertinimas: 0

Avižinių dribsnių sriuba su džiovintais grybais

Džiovintus grybus nuplauname, sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir išverdame. Išvirusius grybus išgriebiame ir supjaustome plonais šiaudeliais. Prieskonines daržoves ir svogūną supjaustome mažais kubeliais, pakepiname svieste ir sudedame į sultinį. Avižinius dribsnius perplauname ..

Recepto vertinimas: 4

Kopūstų salotos (Skirmantės) (foto)

Kopūstą susmulkinti į didelį indą, užpilti verdančiu vandeniu ir laikyti 5 minutes. Nupilti vandenį ir dar kartą užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Perdėti kopūstus į indą su šaltu vandeniu ir leiskite pamirkti mažiausiai pusę valandos (laikiau šaldytuve). Supilt..

Recepto vertinimas: 0

Spagečiai su kumpiu, mocarela ir kiaušiniais

Įdėkite kiaušinius į puodelį, užpilkite vandeniu, virkite ant vidutinio karštumo ugnies, užvirus, pavirkite 8 minutes. Nupilkite vandenį ir atvėsinkite kiaušinius po šaltu tekančiu vandeniu. Nulupkite ir smulkiai sukapokite. Didelėje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies pak..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių salotos su juodosiomis alyvuogėmis

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje (apie 10 min.), atvėsinkite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Nuvalykite artišokus- kietus išorinius jų lapus nuskabykite, nupjaukite viršutinį pumpuro trečdalį ir nuvalykite kotą. Tuomet perpjaukite artišokus išilgai ir išvalykite vidų. Didel..

Recepto vertinimas: 0

Vyšninis - griliažinis tortas

Vyšnias (be kauliukų) iš kompoto nuvarvinkite rėtyje. Sultis palikite įdarui. Tada vyšnias suberkite į dubenį ir apšlakstykite romu. Taip palaikykite bent valandą, kad įsigertų romo aromato. Iš 1/3 sluoksniuotos tešlos dalies iškočiokite 26 cm skersmens lakštą. Jį dėkite ant va..

Recepto vertinimas: 1

SORŲ APKEPAS SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS

Nuplautas soru kruopas 2 kartus nuplikyti vandeniu ir kruopas virti l vandens. I kruopas supilti pasudyta karsta piena, ideti sviesta, cukraus. Isvirusia kose palikti atausti. Slyvas uzpilti vandeniu, kad ismirktu. Atvesusia soru kose ismaisyti su isbrinkusiomis slyvomis ir cinamonu. Viska sukresti..

Recepto vertinimas: 0

Avižinių dribsnių sriuba

Daržoves nuplauti, nulupti, dar nuplauti, užpilti karštu vandeniu ir virti.Avžinius dribsnius užpilti šaltu vandeniu, kad apsemptų. Kai daržovės jau minkštos, sudėti dribsnius. Kai pradeda tirštėti, įdėti sviesto, pasūdyti, pabarstyti petražolėmis. (Ingrida)..

Recepto vertinimas: 1

Raktiniai žodžiai: vandeniu