Salotos su jūros gėrybėmis


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
½ pakelio šaldytų jūros gėrybių (krevečių, aštuonkojų, mažųjų kalmarų, midijų) rinkinio,
15 konservuotų žaliųjų alyvuogių,
¼ raudonosios saldžios paprikos,
¼ geltonosios saldžios paprikos,
½ citrinos sulčių,
5 – 6 valgomieji šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus / EXTRA VIRGIN „Romulo“,
2 valgomieji šaukštai baltojo vyno acto,
druska, cukrus,
žiupsnelis smulkintų žalumynų.
Gaminimas:
Jūros gėrybes atšildykite.
Puode įkaitinkite aliejų (3 valgomuosius šaukštus), sudėkite atšildytas jūros gėrybes ir šiek tiek patroškinkite (kol suminkštės), apibarstykite druska, atvėsinkite.
Konservuotas alyvuoges supjaustykite ratukais.
Paprikas supjaustykite stambiais kubeliais.Apšlakstykite citrinų sultimis ir likusiu aliejumi.
Pagardinkite druska, cukrumi, baltojo vyno actu ir viską sumaišykite su paruoštomis jūros gėrybėmis.
Patiekite apibarstę smulkintais krapais ar petražolėmis.
Tinka vartoti su: Baltasis sausas vynas „Chardonnay – Pinot Grigio Luna di Luna“, Italija.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!