Vytintos aktinidijos

Ingridientai:
1 kg aktinidijų,
650-700 g cukraus
Gaminimas
Nevisiškai subrendusias, bet pradėjusias minkštėti aktinidijas užpilti 350-400 g cukraus ir laikyti per naktį (9-10 vai.) kambario temperatūroje. Susidariusias sultis nupilti ir iš jų paruošti sirupą - 300 g cukraus ir 250 g sulčių. Uogas užpilti sirupu ir kaitinti 80° C temperatūroje 7-8 min. Pakaitinus uogas, iš sirupo išgriebti ir 15 min. laikyti orkaitėje 80° C, po to 30 min. - 65-70° C temperatūroje. Iš orkaitės ištrauktas uogas 3-4 vai. laikyti 30°C temperatūroje. Tai kartoti 3-4 kartus. Vytintas aktinidijas sudėti į stiklainius ar kartonines dėžutes, išklotas pergamentiniu popieriumi, ir laikyti vėsioje, sausoje vietoje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!