Keksas "Zebras" (Skirmantės) (foto)

Ingridientai:
6 maži kiaušiniai;
110 g cukraus pudros;
150 g miltų;
0,5-1 a.š. kepimo miltelių;
100 g tirpinto sviesto;
30 g kondensuoto pieno;
1 š. vanilės esencijos;

2 š. kakavos miltelių;
3-4 š. vandens arba pieno;
Ištirpinti kakavos miltelius vandenyje/piene.
Gaminimas
Įkaitinti orkaitę iki 170 C. Paruošti 20 cm skersmens apvalią formą.

Persijoti miltus ir sumaišyti su kepimo milteliais. Įmušti kiaušinius į miltus, suberti cukraus pudrą ir greitai maišyti iki kreminės konsistencijos.

Įpilti išlydytą sviestą, kondensuotą pieną, vanilės esenciją ir atsargiai išmaišyti. Tešlą padalyti į dvi lygias dalis. Įpilti šokolado tirpinį į vieną iš dalių.

Naudojant šaukštą dėti tešlą į forma: tris šaukštus baltos tešlos dėti į formos vidurį, tuomet tris šaukštus šokoladinės tešlos ir vėl tris baltos ir t.t. kartoti kol bus sunaudota pusė tešlos. Užbaigti taip pat balta tešla.

Papuošti migdolų drožlėmis. Kepti 170 C temperatūroje 20-30 minutes. Iškepusį keksą palikti 10 min atšalti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

gabija . 2009-12-08 18:44:14
ojoj kaip skanuuuuu