Grybų sriuba su bulvėmis
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
250 g. šviežių, 
100 - 125 g. virtų arba 30 - 40 g. džiovintų grybų, 
1 litras sultinio ar vandens, 
1 mažas svogūnas, 
gabalėlis saliero, 
sviesto, 
1 morka, 
4 - 5 bulvės, 
druskos, 
pipirų, 
0,25 rauginto agurko, 
1 šaukštas grietinės, 
svogūnų laiškų, 
(1 šaukštelis miltų arba šaukštas kruopų).  
Paruoštus grybus smulkiai supjaustyti. Svogūną, morką ir salierą sukapoti ir troškinti svieste kartu su grybais. Bulves sudėti į verdantį vandenį arba sultinį. Kai jos apvirs, įdėti troškintų grybų, prieskonių ir dar 10 minučių pavirti. Baigiant virti, sudėti plonais griežinėliais supjaustytą raugintą agurką. Kad sriuba būtų tirštesnė, į ją galima pridėti kruopų arba troškinamus grybus ir daržoves pabarstyti miltais. Į sriubą, kuriai imamas vanduo, įdėti 2 šaukštus sviesto.
Tinka vartoti su:
Išvirusią sriubą užbalinti grietine ir pabarstyti susmulkintais žalumynais. 
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!
 Nuoroda į receptą: 
        https://www.geri-receptai.lt/index.php/receptas/grybu-sriuba-su-bulvemis
    Nuoroda į receptą: 
        https://www.geri-receptai.lt/index.php/receptas/grybu-sriuba-su-bulvemis