Kūčiukai II
Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 1
Ingridientai:
0.5 kg miltų 
ne pilna stiklinė pieno (vandens) 
50 g aliejaus 
žiupsnelis druskos 
20-30 g mielių 
ketvirtis stiklinės aguonų 
100 g cukraus 
Aguonų pienui: 
stiklinė aguonų 
2 l vandens 
cukraus pagal skonį 
2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu. Iškepti kūčiukai, dar kurį laiką džiovinami orkaitėje, kad būtų skrudesni. Valandą prieš valgį jie pamerkiami į aguonų pieną.
Aguonų pienui skirtos aguonos nuplikomos verdančiu vandeniu ir pabrinkinamos. Nupylus vandenį dukart permalomos mėsmale smulkiais peiliukais arba gerai sugrūdamos grūstuve. Sugrūstos aguonos užpilamos virintu atšaldytu vandeniu arba pienu, pasaldinama ir leidžiama nusistoti. Kad nesurūgtų, aguonų pienas laikomas šaltai.
Šaltinis: mintys.lt
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
        daiva 2009-12-21 17:20:15
        juk tai simbolis neraugintos duonos, jokio margarino jokio kiausinio buti negali    
 Nuoroda į receptą: 
        https://www.geri-receptai.lt/index.php/receptas/kuciukai-ii
    Nuoroda į receptą: 
        https://www.geri-receptai.lt/index.php/receptas/kuciukai-ii