Moliūgų apkepas
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
Tešlai: 
425 ml kvietinių miltų 
½ šaukštelis druskos 
1 šaukštelis cukraus 
100 g kokosinių makaronų 
1 kiaušinis 
2 šaukštai sidro acto 
3–4 šaukštai šalto vandens 
sviesto ar margarino keptuvui ištepti 
Įdarui: 
400 g kubeliais supjaustytų moliūgų 
250 ml grietinėlės 
175 ml cukraus 
3 kiaušiniai 
½ šaukštelio cinamono 
½ šaukštelio imbiero 
1. Sumaišykite visus tešlos ingredientus. Įdėkite tešlą į polietileninį maišelį ir palaikykite šaldytuve 1 val. Riebalais ištepkite maždaug 26 cm skersmens kepimo skardą.
2. Sudėkite moliūgo minkštimą į puodą, įpilkite 1 dl vandens ir pavirkite ant lengvos ugnies uždengę dangtį maždaug 15 min. Supilkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite.
3. Sumaišykite arba sugrūskite moliūgo minkštimą. Įmaišykite kitus ingredientus.
4. Iškočiokite tešlą. Įdėkite tešlą į keptuvą, gerai apspauskite. Kraštą nupjaukite, kad būtų lygus. Pabadykite tešlą šakute.
5. Sukrėskite įdarą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės nustatę 200° temperatūrą maždaug 1 val.
Tinka vartoti su: Šaltinis: dansukker.com
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!
 Nuoroda į receptą: 
        https://www.geri-receptai.lt/index.php/receptas/moliugu-apkepas-1
    Nuoroda į receptą: 
        https://www.geri-receptai.lt/index.php/receptas/moliugu-apkepas-1