Suomiška žuvienė
Patiekalo šalis: Suomija
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
1 kg šviežių žuvų 
1 svogūnas 
1 poras 
4 bulvės 
1 šaukštas miltų 
1 stiklinė pieno 
1 lauro lapelis 
3 žirneliai kvepiančiųjų pipirų 
2 šaukštai smulkintų krapų 
2 šaukštai smulkintų laiškinių svogūnų 
Žuvis išskroskite, nupjaukite galvas, išimkite kaulus, nulupkite odeles. 
Pakepinkite supjaustytą svogūną. 
Žuvų galvas ir odeles sudėkite į puodą, užpilkite 1,5 l vandens. Suberkite kepintus svogūnus, lauro lapelį, kvepiančiuosius pipirus, pasūdykite. Virkite apie 20 min. ant mažos ugnies. Sultinį perkoškite. 
Nulupkite porą, supjaustykite skridinėliais. Nulupkite ir supjaustykite gabalėliais bulves. 
Daržoves suberkite į žuvų sultinį ir virkite apie 15 min. 
Supjaustykite žuvį gabalėliais ir sumeskite į sriubą, virkite dar 10-15 min. 
Pieną išmaišykite su miltais, supilkite į sriubą, užvirkite. 
Tada suberkite krapus ir svogūnus. 
Pagal receptai.ten.lt
Tinka vartoti su:Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!
 Nuoroda į receptą: 
        https://www.geri-receptai.lt/index.php/receptas/suomiska-zuviene
    Nuoroda į receptą: 
        https://www.geri-receptai.lt/index.php/receptas/suomiska-zuviene