Troškintas lynas su raudonaisiais kopūstais
Ingridientai:1 kg lyno,
3 šaukštai miltų,
1/2 stiklinės aliejaus,
prieskonių,
1/2 kg raudonųjų gūžinių kopūstų,
2 svogūnai,
20 g sviesto svogūnams pakepinti,
truputis miltų,
1/4 stiklinės raudonojo vyno,
1/2 citrinos sulčių,
cukraus,
druskos.
Gaminimas
Paruoštas nusausintas lynas supjaustomas gabalais. Sie pabarstomi pipirais, pasūdomi, pavoliojami miltuose ir apkepinami aliejuje arba svieste.
Kopūsto gūžė supjaustoma ir nuplikoma verdančiu vandeniu. Į kopūstus sudedami svieste pakepinti svogūnai su trupučiu miltų, supilamas raudonasis vynas, citrinos sultys, cukrus ir viskas kartu troškinama uždarame inde. Baigiant troškinti, sudedami apkepinti lyno gabaliukai ir dar 1/2 val. patroškinama.
Sudedama į pusdubenį kartu su troškintais kopūstais. Atskirai patiekiamos virtos bulvės.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!
Nuoroda į receptą:
https://www.geri-receptai.lt/index.php/receptas/troskintas-lynas-su-raudonaisiais