Viščiukas drebučiuose (vengrų virtuvė)
Patiekalo šalis: Vengrija
Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
1 viščiukas, 
1 stiklinė vyno, 
1 svogūnas, 
1 citrina, 
2 kiaušinio baltymai, 
15 g želatinos, 
pipirų, acto, druskos, 
lauro lapelių. 
Viščiuką nuvalykite, supjaustykite, dėkite į puodą ir apipilkite šaltu sūdytu vandeniu. Supilkite pusę vyno, suberkite prieskonius ir pusę citrinos. Virkite ant silpnos ugnies. Mėsai suminkštėjus viščiuką išimkite, palaistykite citrinos sultimis, o likusį sultinį pavirinkite. Supilkite likusį vyną bei pagal skonį acto ir druskos. Sultinį nuskaidrinkite baltymais ir sudėkite išmirkytą želatiną. Viščiuko mėsą nuimkite nuo kaulų, supjaustykite. Į dubenį įpilkite sluoksnį sultinio, jam sustingus mėsą užpilkite likusias drebučiais. Atšalus išverskite į lėkštę ir papuoškite petražolėmis ir citrinų griežinėliais.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!
 Nuoroda į receptą: 
        https://www.geri-receptai.lt/index.php/receptas/visciukas-drebuciuose-vengru-virtuve
    Nuoroda į receptą: 
        https://www.geri-receptai.lt/index.php/receptas/visciukas-drebuciuose-vengru-virtuve