Sūrio ir kumpio vyniotiniai (suktiniai)
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
Tešlai: 
50 g sviesto 
50 g mielių 
50 ml drungno vandens 
200 g liesos grietinės (10–18%) 
1 arbatinis šaukštelis druskos 
1 valgomasis šaukštas cukraus 
2 kiaušiniai 
800–900 ml (480–540 g) kvietinių miltų 
Įdarui: 
9 didelės arba 18 mažų riekučių rūkyto kumpio 
18 riekučių išlaikyto/subrandinto sūrio (pvz., šveicariško emmentaler sūrio) 
18 raudonųjų ankštinių pipirų 
Apvolioti vyniotiniams: 
1 kiaušinis 
1. Ištirpinkite puode sviestą. 
2. Į dubenį įpilkite šilto vandens ir jame išmaišykite mieles. 
3. Sudėkite grietinę, ištirpintą sviestą, druską, šviesų sirupą, įmuškite kiaušinį, suberkite didžiąją dalį miltų, suminkykite tešlą. 
4. Uždenkite tešlą rankšluoščiu ir palaikykite maždaug 30 min., kad pakiltų. 
5. Pabarstykite stalą miltais ir ant jo išverskite tešlą. Minkykite tol, kol ji pasidarys glotni ir paslanki. 
6. Iškočiokite ½ cm storio tešlos lakštą. Supjaustykite jį į 9 mažus kvadratėlius. Perpjaukite kiekvieną kvadratėlį įstrižai, kad gautumėte 18 trikampių gabalėlių. 
7. Į kiekvieną trikampį tešlos lakštelį įdėkite po gabalėlį kumpio, sūrio bei raudonojo ankštinio pipiro ir susukite. 
8. Įkaitinkite orkaitę iki 250Å—. 
9. Sudėkite suktinukus į skardą, išklotą folija. Palaikykite juos 20 min., kad pakiltų. 
10. Aptepkite juos plaktu kiaušiniu ir kepkite 10–15 min. viduryje orkaitės, kol pagels. 
Šaltinis : http://www.dansukker.com
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!
    Nuoroda į receptą: 
        https://www.geri-receptai.lt/index.php/receptas/surio-ir-kumpio-vyniotiniai-suktiniai