Aguonų pyragas


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
Tešlai: 150g sviesto, 200g cukraus, 4 kiaušiniai, 2 šaukštai vanilinio cukraus, 1 šaukštas kepimo miltelių, 250-300g miltų, 50g krakmolo. Įdarui: 1 st. pieno, 2 šaukštai sviesto, 200g aguonų, 80g manų kruopų, 150g cukraus, 2 kiaušiniai.
Gaminimas:
Minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius ištrinkite iki baltumo. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite. Įdarui pakaitinkite pieną su sviestu, suberkite manų kruopas, aguonas ir cunkrų. Viską užvirkite ir maišant pavirkite 1-2 minutes. Į atvėsintą masę įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Formą ištepkite riebalais ir sukrėskite tešlą. Išlyginkiūte viršų ir sudėkite įdarą. Pyragą kepkita apie 40min.
Tinka vartoti su: Skanus ir šiltas, ir šaltas. Tinka su pienu ar arbata.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!