AGUONŲ TORTAS


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1,5 stiklinės aguonų 1,3 stiklinės cukraus 1 stiklinė riešutų 2 šaukštai razinų 2 kiaušinių tryniai 5 kiaušinių baltymai cinamono, gvazdikėlių vanilinio cukraus Kremui: 1 stiklinė grietinės 3-4 šaukštai cukraus 1 šaukštelis vanilinio cukraus
Gaminimas:
Aguonos užplikomos verdančių vandeniu, nusunkiamos ir 2-3 kartus sumalamos mėsmale. Baltymai išplakami iki standžių putų pabarstant kapotais riešutais bei aguonomis. Tryniai išsukami su cukrumi, suberiami prieskoniai, razinos. Plaktus baltymus atsargiai išmaišome su tryniais. Tešla sukrečiama į dvi torto formas, išteptas riebalais ir pabarstytas džiūvėsėliais. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje. Kremui grietinė išplakama su cukrumi bei vanilinio cukrumi. Ataušinti papločiai pertepami kremu

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!