AGUONŲ TORTAS

Ingridientai:
1,5 stiklinės aguonų
1,3 stiklinės cukraus
1 stiklinė riešutų
2 šaukštai razinų
2 kiaušinių tryniai
5 kiaušinių baltymai
cinamono, gvazdikėlių
vanilinio cukraus
Kremui:
1 stiklinė grietinės
3-4 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus

Gaminimas
Aguonos užplikomos verdančių vandeniu, nusunkiamos ir 2-3 kartus sumalamos mėsmale. Baltymai išplakami iki standžių putų pabarstant kapotais riešutais bei aguonomis. Tryniai išsukami su cukrumi, suberiami prieskoniai, razinos. Plaktus baltymus atsargiai išmaišome su tryniais. Tešla sukrečiama į dvi torto formas, išteptas riebalais ir pabarstytas džiūvėsėliais. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje. Kremui grietinė išplakama su cukrumi bei vanilinio cukrumi. Atauššinti paploččiai pertepami kremu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!